29 de febrero de 2020 29/2/20

El govern de Gandia analitza l'impacte del Sansan

El govern de Gandia analitza l'impacte del Sansan  - (foto 1)
  • La Policia Local sanciona l'organització del Festival per incompliment d'horari i excés de volum

El govern de Gandia ha anunciat que, després de la celebració del Sansan Festival a Gandia, convocarà una mesa amb els organitzadors, veïns i empresaris del sector turístic per analitzar l'impacte que ha tingut el Festival a Gandia i valorar possibles modificacions que milloren l'experiència per futures edicions del Sansan o qualsevol altre esdeveniment de característiques similars.

Així ho han anunciat aquest matí en roda de premsa el regidor delegat de Serveis Bàsics i president de la Junta de Districte de la platja i el Grau, Miguel Ángel Picornell que ha comparegut al costat d'Àngels Pérez, regidora delegada de Seguretat i el responsable d'Urbanisme, Vicent Mascarell, després de fer un primer balanç de les activitats realitzades a la platja durant la Setmana Santa.

En primer lloc, Vicent Mascarell ha destacat que es tracta d'un esdeveniment privat organitzat en un recinte propietat d'una mercantil. El responsable d'Urbanisme ha volgut recordar que quan va accedir l'actual govern ja s'havien realitzat dues edicions i l'organització ja comercialitzava entrades per a una tercera edició, amb dates marcades, a la ciutat de Gandia. El govern sempre ha manifestat la intenció de mantenir a la ciutat el festival però amb dues línies vermelles: que l'Ajuntament de Gandia no pagués ni un euro (l'anterior govern va prometre més de 150.000 euros que va deixar a deure) i que es realitzés en un recinte amb els permisos i autoritzacions necessàries per a albergar un esdeveniment d'aquestes característiques. Referent a això, Mascarell ha destacat que va ser la Generalitat, governada encara pel PP, qui va dictaminar que no es podia realitzar l'activitat on es celebrava el Festival. "L'emplaçament no és decisió de l'actual executiu, sinó que es correspon a un acord entre mercantils. La tipologia del sòl de Falkata sí que permet l'activitat, una altra cosa és que haja estat la idònia donades les molèsties que s'han causat als veïns."

Mascarell també ha volgut destacar que, a diferència d'altres edicions, l'actual govern "ha estat totalment transparent amb els veïns, que han pogut accedir a tot l'expedient i amb els quals s'han realitzat dues juntes de districte, una d'elles extraordinària, per abordar en exclusiva el tema i aportar tota la informació". Tanmateix, des del govern s'assumeix que l'emplaçament causa més molèsties veïnals, per la qual cosa es va negociar amb la mercantil el compliment d'una sèrie de paràmetres per minimitzar l'impacte. Així, no es van autoritzar concerts al matí i es va limitar la potència i l'horari dels concerts nocturns, amb la intenció de finalitzar a les 2.30 de la matinada. No obstant això, tal com ha explicat l'edil de Seguretat Ciutadana, Àngels Pérez, l'organització no va complir amb els horaris el dijous ni el dissabte i es va excedir en el nivell de decibels permés, per la qual cosa se'ls han d'imposat sis sancions.

Per finalitzar la seua intervenció, Mascarell ha afirmat que "no deixa de sorprendre que amb prou feines 10 dies després de conéixer una sentència que condemna a aquest ajuntament per mantenir una" actitud passiva davant les denúncies d'uns veïns, el PP vullga donar lliçons sobre els problemes que va generar el Festival".

Per la seua banda, Àngels Pérez ha informat del resultat del dispositiu i actuacions realitzades des de la Policia Local durant la Setmana Santa i que ascendeixen a un total de 227.
La regidora ha desglossat el total de les sancions imposades:

Per incompliment de l'horari de tancament s'ha imposat una denúncia a un local a Gandia i 3 a la platja.

Als organitzadors del Sansan se li han imposat un total de 6 denúncies: 2 per incompliment d'horari (dijous i dissabte) i 4 per no respectar els nivells de so.

Pel que fa al compliment de l'ordenança de convivència:

- 23 per miccions
- 77 per practicar botellot
- 13 per venda de beguda i aliments
- 60 per cridar al carrer
- 24 per cotxes discoteca

En temes relacionats amb tinença de substàncies estupefaents:

- 3 per haixix
- 8 per marihuana
- 2 per cocaïna

Finalment i per incompliments de la L.O. 4/2015

- 4 per insultar els agents
- 1 per obstrucció a la policia
- 1 per desobediència

La regidora també ha volgut felicitar els membres de la Policia Local pel control del trànsit i els voltants de l'esdeveniment que, en hores punta d'afluència al Festival, va ser desviat per evitar possibles problemes i cues a la carretera general.

Quant als mesuraments per soroll, Pérez ha informat que s'han realitzat cada dia a petició dels veïns afectats i en diferents punts estratègics per pròpia iniciativa municipal.

Per finalitzar, Miguel Ángel Picornell, ha volgut agrair el treball realitzat pels membres dels serveis de neteja en unes dates on han coincidit les Falles i la Setmana Santa, provocant una gran afluència de persones a Gandia i la platja.

El regidor ha informat que els serveis de neteja continuen treballant per finalitzar el condicionament de les zones on va tenir lloc el Festival i l'acampada al mateix temps que s'està procedint al desmuntatge de les instal·lacions.

Subir