elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia tria a Oracing com a exemple d’empresa innovadora

Gandia tria a Oracing com a exemple d’empresa innovadora

    L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha comparegut este matí en roda de premsa en companyia de Daniel Bach i Sergi Navarro, representants de l'empresa Oracing Wheelchairs, SL. , mercantil implantada a Gandia, per a anunciar que el pròxim 1 de març tindrà lloc la II Trobada Alcaldes + Innovadors de la Xarxa Innpulso a Madrid.

    Este és un esdeveniment organitzat per l'Ajuntament de Madrid i la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació (Innpulso), el qual reunirà a tots els alcaldes de les ciutats que s'integren en aquesta xarxa, juntament amb les pymes més innovadores que s'hagen seleccionat en cada una de les ciutats Innpulso. Morant anirà de la mà d'Oracing, la primera empresa especialitzada en la pràctica d'activitat física en cadira de rodes a Espanya i referent mundial en la fabricació de cadires de rodes a mida per a usuaris actius.

    Esta trobada, segons ha explicat l'alcaldessa, està emmarcada en l'estratègia de la Xarxa de promocionar les pymes innovadores dels municipis i dotar-les de visibilitat, per tal de facilitar el seu accés a mercats potencials i a possibles inversors.

    L'Ajuntament de Gandia, la Universitat Politècnica de València i la Federació d'Associacions Empresarials de la Safor (Faes) han triat Oracing "desprès de valorar les moltíssimes empreses de Gandia i de la comarca que podríen acompanyar-nos en esta trobada". D'aquesta manera, Oracing representarà a la Ciutat Ducal en eixa jornada com a exemple d'empresa innovadora implantada en una ciutat innovadora.

    Per què s'ha triat Oracing? Les empreses seleccionades havien de ser joves, amb un alt component d'innovació i un ambiciós pla de creixement. A més a més, Oracing també ha estat escollida pels seus valors, com l'aposta per la integració i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitats físiques.

    Oracing va inaugurar la seua nova planta al polígon Alcodar de Gandia fa uns mesos, coincidint amb els Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro. "Allà, a milers de quilòmetres de distància, eren diversos els esportistes que lluïen el nom d'Oracing i, per tant, el nom de Gandia".

    Morant ha recordat que el Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat va atorgar fa uns mesos la distinció 'Ciutat de la Ciència i la Innovació' a Gandia després de valorar el treball, els sectors productius i el caràcter innovador de la ciutat.

    Factors com el potencial del Campus de la Universitat Politècnica de València i la seua Càtedra d'Innovació, en la qual participa l'Ajuntament de Gandia amb altres ciutats i empreses de la Safor; el vast teixit empresarial; l'afany per la innovació i la investigació; el Pla d'Administració Electrònica i Modernització; les iniciatives en relació amb la Destinació Turística Intel·ligent i els projectes d'Eficiència Energètica en marxa, van dur el Ministeri d'Economia a incloure Gandia dins de la Xarxa.

    La trobada congregarà més de 60 talents innovadors de distints punts de la geografia nacional, juntament amb els alcaldes. Durant este acte, se'ns donarà, a cada ciutat, un temps de 5 minuts. Morant presentarà l'empresa i un dels seus representants realitzarà una explicació sobre el seu funcionament i característiques.

    Daniel Bach, adjunte de direcció, i Sergi Navarro, enginyer responsable de Disseny, han explicat les característiques de l'empresa, que va estar fundada per Felipe Garcia, qui quan tenia 20 anys, va sofrir un accident que el va deixar tetraplègic. Després d'anys durs de superació física i adaptació, va començar a competir en maratons en cadira de rodes. Gràcies a esta activitat, va tindre l'oportunitat de començar a comercialitzar productes adaptats i sempre va tindre la inquietud de fabricar-se la seua pròpia cadira de rodes.

    L'empresa fa molts anys que està millorant els seus productes, sempre pensant en la qualitat i en la innovació, per a facilitar a persones amb mobilitat reduïda practicar l'esport que més els agrada. "L'empresa, des de fa set anys fabrica el producte i des de fa déu anys, el distribueix. A més a més, som més de vint persones treballant en Oracing per ajudar que les persones amb discapacitat tinguen una vida plena", segons ha explicat Bach. Fabriquen 600 cadires. Actualment, la mercantil té presència en més de 15 països dels cinc continents.

    Sergi Navarro, per la seua banda, ha dit que van nàixer per una necessitat: dissenyar i fabricar cadires de rodes a mida per a l'ús diari del consumidor. "Més endavant vam donar un pas més amb l'esport adaptat, bàsquet, tenis, esgrima, ciclisme. I enguany hem desenvolupat un nou producte: una cadira per fer esquí de fons, que ha estat un èxit. És molt important conèixer bé al client per oferir-li allò que necessita", ha conclós.

    Pujar