27 de febrero de 2021 27/2/21

Gandia treballa en l’Estratègia Local de Promoció de la Salut i Prevenció

Gandia treballa en l’Estratègia Local de Promoció de la Salut i Prevenció - (foto 1)

  Per poder afavorir els estils de vida saludable, la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables obliga a les ciutats integrants a la implementació local de l’Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció en el Sistema Nacional de Salut. Així ho ha anunciat aquest matí, la regidora de Salut i Polítiques Saludables, Liduvina Gil. “La implementació d’aquesta estratègia ens fa establir des de l’inici estructures i mecanismes claus per tal de reforçar la coordinació entre sectors i per proporcionar a la ciutadania entorns de vida saludable”. L’estratègia aporta tres elements fonamentals. En primer lloc, l’enfortiment de la intersectorialitat en salut. També la millora de la visibilitat i la utilització dels recursos comunitaris que promouen la salut. Finalment, la promoció de la participació ciutadana i el seu empoderament per a guanyar salut.  

  “Si alguna cosa destaca dins la planificació de l’adhesió a aquesta estratègia és el protagonisme que s’atorga a la participació ciutadana i al treball intersectorial”. En aquest sentit, la regidora socialista ha anunciat la pròxima constitució de la Mesa intersectorial i el Consell de la Salut.

  El 5 de juliol de 2016, Gandia va entrar a formar part de la Xarxa Espanyola de Ciutats Sostenibles, que aglutina a més de 165 entitats locals. L’objectiu principal es dirigeix cap a al promoció i protecció de la Salut i el Benestar de la ciutadania, en concordança amb els principis d’actuació corresponents al projecte Healthy Cities de l’Organització Mundial de la Salut.

  La Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local, atribueix als municipis, en el seu article 25, competències que tenen repercussions importants per a la salut de la població.

  “La salubritat pública, en el segle XXI no sols avarca el concepte clàssic de protecció de la salut des de la garantia d’alguns importants elements del medi físic com l’aigua potable, el clavegueram o el control de plagues, sinó a més contempla la garantia d’un medi adequat per protegir la salut i afavorir els estils de vida saludables”, ha conclòs Gil.  

   

   

   

  Subir