elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia participa al “Repte del reciclatge”

Gandia participa al “Repte del reciclatge”

    El regidor de Serveis Bàsics a la Ciutadania, Miguel Ángel Picornell, acompanyat del president del president del Consorci per a la Gestió de Residus de 93 municipis de La Costera, La Safor, La Vall d’Albaida, La Canal de Navarrés i la Vall d’Aiora-Cofrents i alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, i el representant d’Ecoembes, Bernardo Ros, ha presentat aquest matí la campanya de conscienciació ciutadana de l’organització medioambiental “El repte del reciclatge”, per tal de formentar la correcta separació i reciclatge de llaunes, briks i envasos de plàstic (contenidor groc) i de cartó i paper (contenidor blau), entre les 24 poblacions seleccionades (majors de 5.000 habitants) dels 93 municipis de les comarques englobades en el COR.

    Es tracta d’una acció més dins el conveni de col·laboració d’Ecoembes amb la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i els Consorcis de Residus de la Comunitat Valenciana per tal de fomentar la sensibilitat cap al bon ús del reciclatge, la separació de residus. La campanya, al costat del Pla d'Acció d'Envasos de la Comunitat Valenciana per al període 2016-2020, persegueix incrementar els resultats de reciclatge dels residus d'envasos i millorar l'aportació (kg/habitants i any), tant d'envasos lleugers com de paper-cartó en els municipis que ho integren. “El repte és un excusa per tal d’arribar a la ciutadania, però l’objectiu és augmentar l'aportació als contenidors de selectiva en un 15% en conjunt de tots els municipis participants respecte al mateix període de l'any passat”, ha assegurat Ros.  

    La campanya es desenvoluparà des del 15 al 31 de juliol. La “furgoneta del reciclatge” visitarà les localitats amb un equip d'animació i formació que realitzaran xarrades informatives, de sensibilització i explicació del repte, al que se sumaran accions d'entreteniment i educació mediambiental. Si s’aconsegueix l’objectiu, 6.000 € seran destinats a una associació amb finalitat benèfica o solidària.  

    Per la seua banda, el president del COR s’ha marcat el repte de superar les xifres del 15% i ha assegurat que la campanya va en la línia de treball del consorci de residus de millorar  i incrementar la conscienciació. “És un dels grans reptes de futur. Tan les normatives europees, com estatal i autonòmica han canviat en matèria de tractaments de residus. El que ens representa un nou paradigma. Això, juntament la posada en marxa de plantes de tractament de bio-residus, eco-mòbils, etc... Hem de canviar la percepció històrica de macro-plantes i cal anar cap a instal·lacions més específiques de tractament de bio-residus”.  

    Pujar