28 de febrero de 2021 28/2/21

Gandia organitza primer concurs de cartells "Gandia lliure de fum de tabac" amb motiu del Dia Mundial sense Tabac

Gandia organitza primer concurs de cartells "Gandia lliure de fum de tabac" amb motiu del Dia Mundial sense Tabac - (foto 1)

  La regidora delegada de Sanitat i Salut Pública, Liduvina Gil i el director del Centre de Salut Pública de Gandia, Jose Amancio Peñuelas Ruiz, han presentat aquest matí el primer concurs de cartells "Gandia llibre de fum de tabac" que s'ha organitzat amb motiu del Dia Mundial sense tabac, amb l'objectiu de prevenir el consum del tabac en l'alumnat dels cicles de primer i segon d'ESO, garantir un entorn lliure de fums i desenvolupar conductes saludables en el públic adolescent.

  Luduvina Gil ha destacat que "és molt difícil combatre la incidència que el tabac té, per exemple en el cinema, i per tant per contrarestar-cal la implicació de totes les institucions i administracions".

  D'aquesta manera, els dibuixos seran de temàtica lliure, s'hauran de presentar en format Din A4 i la data límit de presentació serà el 16 de maig. Un jurat format per representants de la Unitat de Prevenció, del Centre de Salut Comunitària, els centres escolars, la regidora de Salut i un tècnic municipal, que avaluaran els treballs presentats i el primer i segon premi seran lliurats a l'Ajuntament de Gandia el pròxim 31 de maig. Els dibuixos seran exposats del 24 al 30 del mateix mes.

  Peñuelas, ha recordat "el gran impacte que té el tabac en la salut, és factor de risc de multitud de càncers i d'altres malalties com els infarts de cor. A més de les campanyes anuals, nosaltres programem el que hem denominat "Aula del tabac". Es tracta d'un sistema dinàmic amb panells d'informació i monitors que té com a finalitat que els joves vegen les conseqüències del fum a la salut".
  Durant aquest any han passat per l'aula 1.272 alumnes i s'espera que en acabar 2016 siguen 1.937 estudiants els que participen en la iniciativa.

  Finalment, el director del Centre de Salut Pública de Gandia, va destacar la reducció de la mortalitat de manera reduïda però gradual alhora que ascendeix una mica en les dones.

  Subir