19 de enero de 2021 19/1/21

Gandia oferirà quatre cursos de formació professional per a 60 persones

Gandia oferirà quatre cursos de formació professional per a 60 persones - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Gandia oferirà quatre cursos de formació professional per a 60 persones - (foto 2)

  La regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació, Alícia Izquierdo i la de Polítiques Educatives i Joventut, Laura Morant han anunciat hui l’arribada d’una sèrie de subvencions de la Generalitat Valenciana que permetran oferir fins a quatre cursos de formació professional a 60 persones.

  Els cursos que versaran sobre ‘Operacions bàsiques de restaurant i bar’, ‘Ofimàtica’ (dos cursos) i ‘Operacions bàsiques de comunicació’ suposaran una inversió total de 50.387 de subvenció, finançada al 100% per la Generalitat Valenciana, i oferiran als alumnes 1460 hores de formació.

  Morant ha donat més detalls del curs ‘Operacions bàsiques de restaurant i bar’. Un curs que està destinat a persones entre 16 i 21 anys que no hagen obtingut el títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria. “És molt important aquest tipus de cursos especialment per a persones que no tenen el graduat escolar, ja que entre altres coses fan les pràctiques a empreses de la comarca, el que pot suposar una porta d’entrada al mercat laboral”.

  El curs tindrà un contingut en matèries formatives de caràcter general com ara formació Lingüística Sociològica, Científica-Matemàtica, formació i Orientació Laboral o Prevenció de riscos laborals, entre altres. De la mateixa forma, també hi haurà contingut específic com per exemple tècniques elementals de servei o processos bàsics de preparació d’aliments i begudes.

  Les classes teòric pràctiques, ha apuntat Morant, es desenvoluparan en el CDT de L’Alqueria del Duc, mentre que el mòdul formatiu en centres de treball es realitzarà en empreses del sector de l’Hostaleria de la Safor.

  El curs tindrà una primera fase de setembre a desembre i una segona de gener a juny. Comptarà amb una subvenció de 12.800 euros, atorgada al 100% per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

  Alicia Izquierdo, per la seua banda, ha parlat dels altres cursos subvencionats en aquest cas per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. Per als mateixos, s’han destinat 14.221 euros per a cadascun dels cursos d’ofimàtica i 9.144 euros per al curs d’operacions bàsiques de la comunicació.

  Per a poder participar en els cursos d’ofimàtica, ha assenyalat Izquierdo, l’únic requisit és estar en possessió del títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria o equivalent. Mentre que en el curs d’Operacions bàsiques de Comunicació no hi ha cap requisit previ, només estar escrit en el SERVEF. En acabar els cursos s’obté un diploma acreditatiu emés pel propi SERVEF.

  El curs està previst que s’inicie per a finals del proper més de setembre i per a sol·licitar més informació e inscripció es pot fer telemàticament a través de la pàgina web del CSI-COM (www.csi-com.org) o ve acudint a l’àrea de Polítiques Econòmiques i Innovació, situada en el carrer Fundació Vicent Ferrer 6. També es pot contactar a través del telèfon 96 295 96 97 o el correu electrònic csi-com@gandia.org.

  Tant Izquierdo com Morant han coincidit en qualificar de molt bona notícia la consecució d’aquestes subvencions per a formació, i han parlat de la futura constitució d’un Consell de Formació Professional en el que “s’estudien les necessitats actuals de formació i es treballe per a buscar línies de finançament per a assolir-les”.

  Subir