elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia mostra el seu potencial com a ciutat innovadora a Màlaga

Gandia mostra el seu potencial com a ciutat innovadora a Màlaga
    MÉS FOTOS
    Gandia mostra el seu potencial com a ciutat innovadora a Màlaga - (foto 2)
    Gandia mostra el seu potencial com a ciutat innovadora a Màlaga - (foto 3)

    L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant i Chema Siscar, gerent de VideoMappingPro, han participat aquest matí a la III Trobada Alcaldes + Innovadors de la Xarxa Innpulso a Màlaga.

    Un esdeveniment organitzat per l'Ajuntament de Màlaga i la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació (Innpulso), on s'han reunit tots els alcaldes de les ciutats que s'integren en aquesta xarxa, formada per més de 60 municipis, juntament amb les pimes més innovadores de cada localitat.

    Morant ha assistit a l'acte de la mà de VideoMappingPro, una mercantil implantada a Gandia, especialista en la generació de continguts audiovisuals i vídeo mapping, després de ser seleccionada pel mateix Ajuntament de Gandia i la UPV.

    Gandia està integrada a la Xarxa Innpulso després atorgar-li el Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat la distinció 'Ciutat de la Ciència i la Innovació'. Una distinció que es realitza d'acord amb criteris com el potencial del Campus de la Universitat Politècnica de València i la seua Càtedra d'Innovació, en la qual participa l'Ajuntament de Gandia amb altres ciutats i empreses de la Safor; el vast teixit empresarial; l'afany per la innovació i la investigació; l'Urbalab; el Pla d'Administració Electrònica i Modernització; les iniciatives en relació amb Destinació Turística Intel·ligent o els projectes d'Eficiència Energètica.

    Diana Morant, ha destacat que "estem davant d'un aparador per a les iniciatives modernes i innovadores que s'estan desenvolupant en totes les ciutats que formen part de la xarxa Innpulso. Hem vingut a aprendre i a ensenyar el que s'està fent a la nostra ciutat a la resta del món. La proposta que hem volgut portar a aquesta Trobada està molt lligada a la Capitalitat Cultural que hem ostentat des de Gandia i és la proposta de Chema Siscar. Un jove emprenedor, artista digital i dissenyador que a través del seu projecte, nascut a Gandia i que treballa a tot el món, combina la tecnologia amb les emocions, la creativitat i la difusió, amb els espais comuns i el patrimoni per comunicar emocionalment un missatge. Els alcaldes sempre tenim la necessitat de comunicar-nos amb els nostres ciutadans, escoltar-los però també transmetre'ls què s'està fent i aquesta manera de comunicar ha de ser més innovadora per travessar murs". "En el nostre cas ens ha permés tornar a connectar amb la ciutadania d'una manera visual i auditiva. És una eina fascinant que recomanem a tots".

    Per la seua banda, Chema Siscar, va explicar que "hui hem exposat davant els assistents el que fem. Podem aconseguir que qualsevol façana o espai emblemàtic cobre vida. És una nova forma de comunicar amb la qual s'aconsegueix reunir a la ciutadania en un espai per poder explicar històries i fer valdre tradicions i història o remarcar un projecte de futur utilitzant comunicació visual i de sentiments". "Vam començar el 2014 i hem crescut de manera espectacular. Hem treballat per al Teatre Bolsoï de Moscou, a la plaça Major de Salamanca, les Torres de Serrano, al Palau de la Generalitat, la façana de la universitat pública a San José, a Costa Rica i la pista del València Bàsquet Club, entre d'altres. I el proper repte és crear un videomapping per a la ciutat de Kíev, a Ucraïna".

    Pujar