elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Gandia estrena un nou servei pioner de informació meteorològica

Gandia estrena un nou servei pioner de informació meteorològica
  • La ciutat contarà amb una pàgina web permanentment actualitzada amb seguiment a temps real del temps de la ciutat

  • A més, s’habilitarà un sistema d’avisos a les autoritats municipals per tal d’estar preparats davant qualsevol inclemència meteorològica

  • També es facilitarà des de l’Ajuntament els informes meteorològics necessaris per presentar a les assegurances en cas de incident

La directora general de Medi Ambient, Serveis Urbans i Projectes, Clara Carbonell, junt al meteoròleg, Jordi Esteve, han presentat aquest matí el nou servei de informació meteorològica que té com objectiu la predicció personalitzada de l'oratge per a la ciutat de Gandia i de qualsevol fenomen extrem que puga afectar a la població amb un determinat període de temps que es puga considerar de certa fiabilitat.

Tal i com ha explicat Carbonell, esta informació serà accessible per a la població a través de la pàgina http://www.gandia.inforatge.com/ on es podrà consultar la predicció meteorològica del dia i dels 4 dies posteriors, visualitzar l’estació meteorològica a temps real, instal·lada en el edifici del Mercat, amb dades com la temperatura, humitat, la intensitat i direcció del vent; accedir a la webcam que cada minut emetrà una imatge de la ciutat, reportatges meteorològics, històric de dades i una selecció dels millors links sobre informació meteorològica.

Per finalitzar, la directora general de Serveis Urbans, Clara Carbonell, ha afirmat que es tracta “d’un projecte novedós que ajudarà a Gandia a estar més preparada davant qualsevol inclemència meteorològica”.

Aquest novedós servici anirà complementat per elements d'avisos a les autoritats municipals, als que s’enviaran periòdicament SMS als mòbils, per a que estiguen informats en tot moment de com evoluciona la situació meteorològica. D’esta manera podran actuar amb més temps de reacció i antelació davant qualsevol adversitat meteorològica.

A més, en cas de que algun fenomen sever o extrem puga afectar a la ciutat de Gandia (ratxes fortes de vent, fortes pluges, inundacions locals, llamps, etc..) es facilitarà des de l'ajuntament els tràmits per a presentar davant les assegurances el preceptiu informe meteorològic, que estarà certificat per la AEMET, amb la major celeritat possible.

La idea d’aquest projecte, segons paraules del meteoròleg, Jordi Esteve, va ser una petició expressa de l’alcalde de Gandia, Arturo Torró, arrel del tornado que es va produir a la ciutat el passat any: “L’alcalde de Gandia, em va fer una petició de elaborar un projecte per tal de facilitar la anticipació de les forces de seguretat. No es possible preveure un fenòmen com un tornado, però sí avisar quan es donen les condiciones proclius perquè es generen”. També, ha destacat que en Gandia era necessari contar amb un servei d’este tipus ja que “per les seus especials característiques, Gandia es un dels punts orogràfics més complexos, no sols de Espanya, sinó de tota Europa”.

Subir