28 de enero de 2020 28/1/20

Gandia estableix llaços de col·laboració amb la Conselleria per aconseguir noves vies d’ocupació

Gandia estableix llaços de col·laboració amb la Conselleria per aconseguir noves vies d’ocupació - (foto 1)

  La Regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació Alícia Izquierdo i el Conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació Rafael Climent es van reunir dimarts passat amb l’objectiu d’enllestir projectes en comú d’ambdues administracions que puguen afavorir l’ocupació dels aturats de Gandia.

  Izquierdo ha explicat que la reunió, la primera que el conseller ha fet amb un regidor d’una ciutat que no fora València, va ser fructífera perquè va quedar patent una voluntat real de dissenyar noves línies econòmiques per a potenciar l’ocupació i es posaren damunt la taula projectes de futur per al seu foment.

  Així, a banda del pla d’ocupació, cofinançat per Diputació, Generalitat i Ajuntament, anunciat fa pocs dies, la reunió també va versar d’altres vies de foment de l’ocupació i formació com ara els pactes territorials per l’ocupació o els tallers d’ocupació, dels que també es beneficarà Gandia aviat, gràcies al Projecte Sendes Urbanes.

  Respecte als tallers d’ocupació, ha puntualitzat Izquierdo, “Conselleria té una idea molt interessant i és que les propostes sorgisquen des de les mateixes administracions locals que són les que millor coneixen les seues necessitats. Per exemple a Gandia podria ser convenient fer un taller d’ocupació al voltant del turisme. La idea és que la formació es vincule sempre a la inserció laboral i que els usuaris dels tallers d’ocupació tinguen una eixida laboral concreta derivada d’allò en el que s’han format”.

  Visita a Diputació i reunió amb el Conseller a Gandia al mes setembre

  Izquierdo ha parlat de la necessitat d’elaborar documents conjunts comptant amb la col•laboració d’altres agents implicats com ara els sindicats o els empresaris. En aquest sentit, la regidora de Més Gandia ha anunciat que el Conseller Rafael Climent farà una visita a la ciutat a finals de setembre, una visita en la qual es reunirà amb empresaris i altres agents socials de la comarca, per tal de conèixer de primera mà les necessitats de la zona i enllestir línies de col·laboració.

  A banda d’aquesta visita, Izquierdo també ha donat a conèixer que la primera setmana de setembre també hi haurà una reunió amb Diputació de València per a negociar vies concretes de finançament. “La situació és d’emergència i cal buscar vies de finançament urgent. Per això anirem a Diputació per aconseguir la seua ajuda per a finançar els nostres projectes”.

  Consell Audiovisual Comarcal

  D’altra banda, Izquierdo també ha parlat de la possibilitat què un futur es puga crear una televisió comarcal mitjançant una col·laboració amb una retornada televisió autonòmica, com va aparèixer fa uns dies en un mitjà de comunicació.

  Al respecte, Izquierdo ha assenyalat que tot va sorgir d’una conversació informal amb el President de les Corts Valencianes, Enric Morera, sobre la possibilitat que es creara una nova RTVV on es poguera augmentar el protagonisme de les diferents comarques.

  “La idea és estar preparats per a quan això puga ocórrer. Per això caldrà crear un consorci i un consell audiovisual comarcal, un projecte que Més Gandia ja portava en el seu programa electoral. De moment, ja hem parlat del tema amb els alcaldes d'Oliva i Tavernes i seguirem reunint-nos per a tindre enllestit tot el que calga, per a quan el projecte es faça realitat”, ha apuntat.

  Subir