elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia dóna l'últim pas per incorporar-se a la xarxa de Ciutats Amigables de la Infància d'UNICEF

Gandia dóna l'últim pas per incorporar-se a la xarxa de Ciutats Amigables de la Infància d'UNICEF
  • Diana Morant: “Volem comptar amb l'opinió de xiquets i xiquetes perquè ens ajuden a configurar la seua ciutat ideal

MÉS FOTOS
Gandia dóna l'últim pas per incorporar-se a la xarxa de Ciutats Amigables de la Infància d'UNICEF - (foto 2)

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant i la regidora delegada de la Infància, Liduvina Gil han comparegut en roda de premsa aquest matí per informar que hui s'ha celebrat la reunió per a la constitució de la Comissió Tècnica del "Pla local de la infància i adolescència de Gandia".

Una comissió creada per al seguiment, assessorament, coordinació i control del Pla d'Infància i Adolescència. Un organisme que ve motivat per la necessitat de col·laboració i coordinació dels diferents departaments de l'Ajuntament que, d'alguna manera, treballen amb la infància i adolescència.

Tal com ha explicat l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, la constitució d'aquest organisme suposa un pas endavant per ser considerada "Ciutat de la Infància" per UNICEF. Una ciutat on es tinga en compte, també, als més menuts a l'hora de configurar el paisatge urbà.

"A Gandia, volem comptar amb l'opinió de xiquets i xiquetes perquè ens ajuden a configurar la seua ciutat ideal. Volem implicar-los i que s'identifiquen amb ella. Volem conéixer la seua mirada sobre l'entorn urbà. I volem involucrar-los en el disseny de la ciutat que imaginen i somien. Tal com recull l'article 12 de la Carta dels Drets Humans, els menors estan reconeguts com a persones de ple dret i com a persones que poden manifestar-se públicament".

Durant la roda de premsa s'ha recordat que el 20 de desembre de 2018 el Ple de la Corporació va aprovar la sol·licitud de ser municipi aliat d'UNICEF per poder aconseguir el segell de reconeixement de Ciutat de la Infància.

Un dels requisits, que ja compleix Gandia, és la creació d'un Consell de la Infància, un instrument de participació i d'intercanvi d'idees per millorar la ciutat. L'altre dels requisits és el que hi s'ha posat en marxa amb la constitució de la comissió tècnica.

Per la seua banda, Liduvina Gil va qualificar la mesura com "una bona notícia per als més menuts de la nostra ciutat" i ha informat que en el proper Plenari de la Infància s'abordaran les propostes realitzades durant els últims mesos.

L'edil ha explicat que el nomenament es realitza cada 4 anys però que UNICEF avalua cada 2 anys que es complisquen els objectius marcats. "Amb aquesta mesura farem una ciutat millor per a tots els xiquets i xiquetes on ells participen activament des de la seua visió. Estem molt contents d'aquesta constitució i esperem que els resultats es comencen a veure en breu".

Pujar