27 de febrero de 2021 27/2/21

Gandia destina prop de 300.000 € en ajudes a 45 entitats esportives

Gandia destina prop de 300.000 € en ajudes a 45 entitats esportives - (foto 1)

  La regidora delegada d'Esports, Lydia Morant, ha donat hui compte de les ajudes que l'Ajuntament de Gandia concedix als clubs i entitats esportives.
  Morant ha recordat que l'import total de les mateixes va ser aprovat dilluns passat en Junta de Govern i que els convenis van ser signats el mateix dilluns a la vesprada. La regidora ha destacat que en el cas que tota la documentació dels clubs estiga correcta, aquests rebran els imports acordats en un termini màxim d'una setmana, ja que el departament d'Esports disposa de la corresponent reserva de crèdit per fer-les efectives.

  "Des del principi de la legislatura estem treballant en el consens entre tots dins el fòrum que suposa el Consell d'Esports on estan representades totes les forces polítiques i els delegats per les entitats esportives" va declarar la regidora.

  Morant ha recordat que les ajudes s'establixen sobre la base de criteris objectius com nombre de llicències federatives, competicions en què participen, nombre d'associats, titulació dels entrenadors, l'ús que fan de les instal·lacions municipals, la col·laboració amb el consistori en la posada en marxa d'esdeveniments esportius i sobretot, el foment de l'esport base.

  En total s'han concedit 182.000 € en caràcter d'ajudes ordinàries a 45 entitats esportives destinades al funcionament diari de les mateixes a més de 73.000 € en ajudes extraordinàries per a col·laborar amb l'organització d'esdeveniments esportius a la nostra ciutat. Sobre aquestes últimes ajudes, l'edil d'Esports ha destacat que "Aquests ajuts tenen com a finalitat l'impuls de l'esport, la consolidació de Gandia com a referent en el món de l'esport i l'atracció d'esportistes que acudixen a la nostra ciutat i aprofiten per a conéixer-la o passar les seues vacances".

  D'altra banda, de cara a l'inici del curs que ve, el departament ja està preparant les ajudes que es destinaran per a la promoció de l'esport escolar. "Tenim els Jocs Esportius, on participen els xiquets i xiquetes de les escoles de Gandia i la comarca. Amb aquests ajuts, col·laborem amb les AMPA i els centres escolars que fomenten la pràctica esportiva des de les escoles. Creiem fermament en el suport a aquest tipus d'activitats".

  Morant, ha recordat que el consistori també ha iniciat el procés per atorgar els ajuts a les joves promeses de la ciutat. "La finalitat és ajudar a tots aquests esportistes de Gandia que porten el nom de la nostra ciutat en tot tipus de campionats nacionals i fins i tot internacionals. Tot l'esforç que realitzen ha de ser reconegut, ja que estar a aquest nivell suposa un esforç molt important". En el cas d'aquestes ajudes destinades a esportistes entre 16 i 25 anys, la xifra ascendix a 10.000 € i té en compte els resultats esportius, que els atletes estiguen empadronats i visquen a Gandia a més de competir en un club de la nostra ciutat.

  Finalment, la regidora ha destacat que aquests imports no són xifres tancades, ja que en funció de les circumstàncies poden variar en positiu.

  Subir