27 de febrero de 2021 27/2/21

Gandia continua vigilant el mosquit tigre

Gandia continua vigilant el mosquit tigre - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Gandia continua vigilant el mosquit tigre - (foto 2)
  Gandia continua vigilant el mosquit tigre - (foto 3)

  L'Ajuntament de Gandia a través dels departaments de Sanitat i Gestió Responsable del Territori continua amb la vigilància del mosquit tigre. D'aquesta manera i per augmentar la informació sobre l'insecte, el consistori ha editat i distribuït 2.000 fullets informatius on es destaquen les zones on es pot reproduir i les mesures que els ciutadans han de prendre per combatre-ho, ja que es tracta d'un mosquit que es reprodueix en zones residencials on abunden els espais humits i amb ombra.

  La regidora delegada de sanitat pública, Liduvina Gil, ha volgut destacar que "la prevenció i la informació són el més important en aquesta situació, per això necessitem la col·laboració de la ciutadania". Gil ha afegit que "s'està actuant sobre els alevins de l'insecte, el que ens permet reduir la població".

  Cal destacar, que l'Ajuntament de Gandia és dels pocs de la Comunitat Valenciana que està a l'avantguarda del control d'aquests insectes, ja que s'han instal·lat trampes per controlar la seua evolució gràcies a una millora en la contracta amb l'empresa CTL.

  "També s'han establert línies de contacte entre els departaments de Sanitat, Urbanisme i l'Hospital de Gandia per informar dels possibles casos i procedir a la fumigació de les zones afectada amb materials biològics que no afecten la salut de persones, animals o plantes "va destacar el regidor Xavier Ródenas.

  Finalment, s'ha informat que de cara a l'any vinent es farà una actuació intensiva durant el mes d'abril per minimitzar els efectes reproductius del mosquit, "una cosa que no va fer l'anterior govern durant els dos passats anys"

  Subir