26 de febrero de 2020 26/2/20

Gandia celebra el Dia Mundial contra el Càncer amb una programació especial

Gandia celebra el Dia Mundial contra el Càncer amb una programació especial - (foto 1)

  Demà divendres, 4 de febrer, se celebra el Dia Mundial Contra el Càncer. L’Ajuntament de Gandia junt a l’Associació Contra el Càncer de la ciutat han elaborat una programació especial d’actes per informar i conscienciar la població. Per primera volta a la ciutat s’ha organitzat una rifa on han col·laborat jugadors del Real Madrid, del Villareal i del Levante. A destacar noms com Iker Casillas o Keylor Navas que han cedit objectes esportius personals. A més, també per primera volta es farà un sopar benèfic.

  Liduvina Gil, regidora de Salut Pública i Polítiques Saludables, ha explicat que “Gandia se suma a la lluita contra el càncer. Cada vegada son més els càncers que se poden curar però les previsions diuen que un terç de la població mundial desenvoluparà aquesta malaltia, això és una de cada tres persones. També cal dir que dos terços de tots els càncers estan lligats a l’estil de vida i per tant es poden prevenir. La prevenció es clau, també un diagnòstic a temps, un tractament adequat i seguir unes pautes saludables. No obstant cal seguir investigant i això es paper de les administracions i de les associacions que fan una faena importantíssima”.

  L’Ajuntament de Gandia ha organitzat dos xerrades molt interessants. Una per al 5 de febrer, al Centre de Convivència Roís de Corella, on la metgessa Teresa Sala parlarà del càncer de colon que afecta sobretot persones de 50 a 70 anys. L’altra conferència serà a la Casa de Cultura, el 29 de febrer, a càrrec de la doctora Ana Maria Ferrer, amb el títol Codi Europeu contra el càncer.

  L’Associació Contra el Càncer de Gandia farà història enguany pel que ha aconseguit organitzar. La secretaria d’aquesta organització, Maribel Codina, ens ha explicat tots els detalls “gràcies a un dels membres de l’Associació, com és Javier Puig, hem contactat amb Ximo Mas, que és de Gandia i metge del Real Madrid, i també amb David González. Tots junts han treballat i han aconseguit organitzar una rifa i involucrar en ella a jugadors del Real Madrid, del Levante i del Villareal. A més el programa de la Cope, Tiempo de Juego, va parlar el diumenge passat d’aquesta rifa i ho farà el que ve, així la rifa ha adquirit dimensions a tot Espanya i la gent que vulga participar ho pot fer mitjançant ticketbell.com”.

  Tots els interessats a la rifa han de saber que poden aconseguir una camiseta de Ronaldo signada per tots els jugadors del Real Madrid, unes botes de Gareth Bale o uns guants de Keylor Navas. El porter Iker Casillas s’ha sumat a la iniciativa i ja ha confirmat que hi participarà amb algun objecte personal. També es rifarà una camiseta del Villareal amb la firma de tots els seus jugadors i una camiseta del jugador del Levante, Toño García, amb la firma de tots els seus companys.

  D’altra banda per primera volta a Gandia es farà un sopar benèfic que tindrà lloc el 6 de febrer al restaurant PayPay. Hi haurà un aforament de 60 persones i el preu del menú serà de 25 euros. El bon menjar anirà acompanyat d’un concert de Ricardo Herrero i Dante Anibal que faran un homenatge a Joan Manuel Serrat.

  Des de l’Associació Contra el Càncer de Gandia, Ana María García, ha volgut concloure que “Gandia és una ciutat que sempre col·labora moltíssim però cal més col·laboració perquè ara hi ha molta gent malalta i continuarà hi havent. Calen molts diners per a la investigació i seguirem treballant. Granet a granet es pot fer una gran muntonada” .

  En eixe sentit, l’Associació no deixa de treballar per recaptar fons amb iniciatives diverses. Continua a la venda el disc A tu lado 4, s’ha organitzat una jornada de 12 hores nedant contra el càncer amb Selina Moreno per al 14 de febrer i el 5 de març al Teatre Serrano hi haurà representació solidària amb l’obra Cuestión de ovarios.

   

  Subir