3 de marzo de 2021 3/3/21

La Fideuà es promociona a la Xina

La Fideuà es promociona a la Xina - (foto 1)

  L’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant ha presentat hui “l’activitat de promoció del nostre plat per exccel·lència que tindrà lloc els propers dies a la Xina” i que realitzarà l’Associació Gastronòmica i Cultural Fideuà de Gandia. Es tracta de la segona ocasió en la qual el guanyador del tradicional concurs de Fideuà viatjarà a la ciutat xinesa de Pekin “per a cuinar el plat gandià més internacional i serà també el segon any que el cuiner serà gandià ja que el guanyador va ser l’Hotel los Robles”, ha declarat l’Alcaldessa.

  Hem de recordar que, com a part del premi per cuinar la millor Fideuà durant el concurs, que enguany celebrava la seua 41 edició, el guanyador viatjarà este cap de setmana a Pekin a realitzar activitats com per exemple un show cooking i una Master Class al restraurant Migas coincidint amb la festa de la Hispanitat i les activitats que l'Ambaixada espanyola a Xina celebra el proper dia 12 d'octubre.

  Diana Morant ha volgut “agrair a l’empresari Jorge Faus, qui va tindre la iniciativa perque és arrel de la seua invitació cap al guanyador de la Fideuà a viatjar i cuinar al seu restaurant, Migas, a través del qual hui es possible anunciar esta activitat a Pekin”.

  Es cuinarà el nostre plat amb una Master Class al restaurant Migas i també es cuinarà el dia de la Hispanitat a l’Ambaixada espanyola a Pekin. A més a més, enguany, com a novetat, recordava Morant que l’Associació els havia demanat més suport institucional, “hem aconseguit que la nostra Fideuà viatge a Pekin baix el paraigua de la Diputació de València”. Amb aquest suport institucional “aconseguim emmarcar millor el nostre producte dins de la marca de Gandia, de València i de la Comunitat Valenciana”. Per això, després de reunir-se amb la Diputada de Turisme i d'haver parlat amb l'Agència Valenciana de Turisme, s’ha aconseguit que una tècnic de la Diputació viatge amb l'expedició i realitze aquesta tasca de promoció turística.

  Esta és una activitat que es va impulsar des de la legislatura passada i que ha estat gestionant la pròpia Associació Gastronòmica. Aquest govern, com comentava Morant “ha col·laborat amb ells per tal de millorar el que ens demanaven i ajudar-los a fer que la nostra Fideuà siga una gran ambaixadora turística i traspasse les fronteres del nostre territori”.

  A més, “amb aquestes relacions que s’han establit amb la Diputació de València ja s’ha abordat la possibilitat també que este show cooking que ja s’ha estat fent a Fitur amb la Fideuà, puga acompanyar a altres plats que ens indentifiquen, com la paella, a altres fires internacionals on es promociona la gastronomia valenciana”.

  Per la seua banda, Avelino Alfaro, president de l’Associació Gastronòmica i Cultural Fideuà de Gandia, recordava que “esta és la segona vegada que anem”, l’any passat i coincidint amb la celebració del 40 aniversari, “va ser iniciativa del restaurant Migas que el guanyador de esta data tan significativa cuinara una Fideuà a Pekin”. Així, també destacava Alfaro que “ésta iniciativa ens va aprofitar per a fer la tasca que l’Associació té com a objectiu, que no és altra que la promoció de la Fideuà, i si pot ser a nivell internacional, molt millor. Obrir-se al mercat xinés, tot i la distància, és atractiu per al nostre plat i el nostre destí turístic, perquè els xinesos valoren molt també el valor cultural, monumental i gastronòmic”.

  Amb el suport institucional, s’aprofitarà per a dur material gràfic tant de la Fideuà, amb la revista que ells mateixos van editar en el 41 concurs, com d’altres espais interesants, també d’ASEMHTSA, de la Universitat de Politècnica de València a Gandia, etc... Confirmava Alfaro que “es vol fer cada any millor i per això es duran cartells de la Fideuà en Pekin, diplomes per als participants i premis per al primer, segon i tercer classificat”. Segons confirmava, “no hi haurà premi en metàlic però sí un diploma i un trofeu”. I ja es pot dir que “hi ha 10 concursants i entre ells una estrela Michelín” que segons comentava després Jorge Faus és Alberto Becerril del Restaurant Velvet a Pekin, que es un dels col·laboradors en la organització junt amb el Migas i veïns al mateix edifici a la capital Xinesa.

  L’any anterior la Fideuà va ser un dels plats destacats en l’Ambaixada i enguany ja els han confirmat que han de preparar unes 500 desgustacions per al dia 12. El dimecres 14 d’octubre se celebrarà la Master Class al restaurant Migas, i el dissabte dia 17 se celebra el Concurs de Fideuà a Pekin.

  L’objectiu, segons Alfaro és “superar-se cada any una miqueta més”.

  Jorge Faus, empresari gandià a Xina, propietari del restaurant Migas, des de l’any passat, que ja van participar al voltant de 100 convidats al concurs, el plat es cada vegada més cuinat i conegut. Enguany, segons confirma Faus “contem ja amb 500 convidats i més mitjans de comunicació que es faran resò del concurs".

  Avelino Alfaro recalcava que l’any passat, “i és d’agrair a Jorge per la seua gestió” ja hi havia molta presència dels mitjans de comunicació i la repercussió mediàtica té molt de valor per a l’Associació i la seua tasca.

  Subir