elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La Falla del Prado cedeix els seus ninots indultats al fons museístic del Museu Faller de Gandia

La Falla del Prado cedeix els seus ninots indultats al fons museístic del Museu Faller de Gandia
  • Es tracta del ninot indultat infantil del 2012, i dels ninots indultats major i infantil del 2013, que també van correspondre als monuments del Prado

  • L’acte de cessió, celebrat ahir al Museu Faller, va comptar amb les reines i presidents dels anys 2012, 2013 i 2014

MÁS FOTOS
La Falla del Prado cedeix els seus ninots indultats al fons museístic del Museu Faller de Gandia - (foto 2)
La Falla del Prado cedeix els seus ninots indultats al fons museístic del Museu Faller de Gandia - (foto 3)

La Falla del Prado de Gandia va cedir ahir formalment els Ninots indultats dels dos darrers exercicis perquè passen a integrar el fons museístic que s’exposa al Museu Faller de la ciutat. Els ninots són els indultats l’any 2012 i 2013 als seus monuments infantils, obra d’Erik Martínez Moncho, i el Ninot indultat major del 2013, que també va correspondre al Prado i és obra de Francisco Vizcaíno Palacios. Una cessió que demostra el “compromís de la falla en fer realitat el projecte de Museu amb els millors ninots amb què compta la ciutat”, en paraules del President de la comissió, Juan Martí.

El Prado dóna així exemple al cedir a la Federació de Falles algunes de les seues millors peces. Una cessió celebrada en un acte formal presidit pels presidents de la Federació de Falles, Pep Lloret, i del Prado, Juan Martí, així com per les reines de les comissions dels darrers anys: reines major i infantil de 2012, Gema Moratal Bañuls i Manuela Borrull Guillem; del 2013, Alba Meseguer Palonés i Natalia Román Burgos; i del 2014, María Aparisi Abad i Berta Morant Cuquerella. En l’acte també van estar membres de l’Executiva d’enguany i el president de la falla en l’exercici anterior, Jesús Escrivà Palonés. També van estar presents els presidents infantils dels anys 2012, 2013 i 2014, Sergi Donet Sellens, Jorge Estrugo Ferrer i Ignasi Morant Cuquerella, respectivament.

Subir