elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La Falla Beniopa trau la 3ª edició del seu receptari de cuina casolana “Beniopa Gastronòmica”

  L’Associació Cultural Falla de Beniopa ha editat, coincidint amb la celebració de Sant Jordi, Dia Internacional del Llibre, la tercera edició del seu llibre de cuina tradicional “Beniopa Gastronòmica”, un ampli recull de receptes casolanes.

  El llibre ja es pot tornar a adquirir en els següents punts de venda: Casal de l’Associació Cultural Falla de Beniopa (Plaça Major de Beniopa, 17); Centre Social de Beniopa (C/ Mestre Michavila, 1); Carns Fuster (C/ Llarguer, 12); Quiosc de la Plaça (Plaça Major de Beniopa, 15); Ambra Llibres (Avinguda d’Alacant, 12); Llibreria Mas (C/ Rausell, 4); Gavina Llibres (C/ Loreto, 22); Llibreria Ferrer (Passatge Lombard, 14); Llibreria Rico (C/ Major, 5) i Uppali (C/ Sant Pasqual, 14).

  El receptari “Beniopa Gastronòmica” va eixir a la llum a finals de novembre de 2014 i ha tingut molt bona acollida. Compta amb 80 receptes, la majoria típiques del poble de Beniopa. La introducció corre a càrrec d’Emili Selfa Fort, qui ha fet una gran aportació en esta publicació. A més a més, han col·laborat un gran nombre de dones de Beniopa, les quals han aportat les receptes.

  Emili Selfa fa referència a algunes de les peculiaritats de la cuina de Beniopa, citant alguns casos singulars. “Crida l’atenció que a l’hora de fer la cassola d’arròs al forn es pose un ou (que s’ha fet dur al forn) al centre de la cassola, o que algunes paelles s’adornen amb tallades d’albergínia”, assenyala el col·laborador del llibre, qui recalca que “l’albergínia és omnipresent a la cuina i al rebost de Beniopa”.

  El president de la Falla de Beniopa, Joanjo Reig, assenyala que per a esta comissió fallera ha suposat un notable esforç fer realitat el receptari Beniopa Gastronòmica. “No obstant això, com a associació cultural que som, estem donant un gran pas endavant”, ha destacat Reig. Així, l’Associació Cultural Falla de Beniopa sempre ha apostat per la cultura valenciana, en la seua trajectòria de quasi 40 anys, com ara amb la promoció del teatre en valencià, l’organització del ja desaparegut tir i arrossegament o la recuperació de la foguera de Sant Antoni a Beniopa, entre d’altres.

  Subir