elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El donyet del Pare Noel visita a partir de demà els barris de Gandia

El donyet del Pare Noel visita a partir de demà els barris de Gandia
    MÉS FOTOS
    El donyet del Pare Noel visita a partir de demà els barris de Gandia - (foto 2)
    El donyet del Pare Noel visita a partir de demà els barris de Gandia - (foto 3)
    El donyet del Pare Noel visita a partir de demà els barris de Gandia - (foto 4)

    La regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació i responsable de Comerç de l'Ajuntament de Gandia, Alícia Izquierdo, ha anunciat que a partir de demà dijous i fins el 23 de desembre el donyet del Pare Noel visitarà tots els barris de la ciutat per recollir les cartes dels xiquets i les xiquetes de Gandia:

    15 de desembre: Raval (plaça de sant Josep) de 17.30 a 20.30 h

    16 de desembre: El Grau (c/ Verge) de 17.30 a 20.30 h

    17 de desembre: Corea (plaça Exèrcit Espanyol) de 17.30 a 20.30 h

    18 de desembre: Marxuquera (Ermita). Al matí.

    19 de desembre: Roís de Corella (antic hospital) de 17.30 a 20.30 h

    20 de desembre: Plaça El·líptica – República Argentina (plaça El·líptica) de 17.30 a 20.30 h
    21 de desembre: Benipeixcar (plaça) de 17.30 a 20.30 h

    22 de desembre: Beniopa (plaça de l'església) de 17.30 a 20.30 h.
    23 de desembre: Santa Anna (plaça) de 17.30 a 20.30 h

    Des del departament de Comerç s'ha editat un model de carta al Para Noel que estarà disponible els pròxims dies a tots els comerços de la ciutat.

    A partir del 26 de desembre s'iniciarà un procés semblant, del qual ja s'informarà, a propòsit de l'arribada dels patges de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient.

    Campanya de Recuperació de la Casca de Reis

    D'altra banda, continuen els actes de la campanya de recuperació de la tradicional Casca de Reis a Gandia, impulsada pel departament de Comerç, amb la col·laboració de l'associació de forners i pastissers. Des del passat 5 de desembre s'hi estan realitzant activitats didàctiques sobre la Casca de Reis a les escoles de la ciutat.

    Aquest matí s'ha inaugurat una interessant exposició sobre la història, l'elaboració i tradició del dolç autòcton valencià realitzat amb ametlla mòlta, sucre i ous, que es pot visitar al hall de l'Ajuntament. També hi trobem dissenys de capses de casques, un vídeo explicatiu, etc...

    El divendres 16 de desembre, una de les novetats més destacades: El 1r concurs de Casques de Reis. Al matí les persones hauran de portar les casques a l'edifici de l'Urbalab, abans de els 13 hores. A partir d'eixa hora es reuniran els jurats de les dues categories. D'una banda, el de fabricació de casques està orientat a les pastisseries professionals, i el premi d'eixe concurs és de 1.000 euros. El jurat estarà format per: l'Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, la Fallera Major Infantil, Marta Ribera, el 'mestre pastisser' Pep Gomar "Tano", el cuiner i representant de l'Agència Valenciana de Turisme, Evarist Miralles, i la directora del CdT l'Alqueria del Duc.

    D'altra banda, el jurat del concurs de decoració de capses, premiat amb 600 €, estarà format per: La Vicealcaldessa de Gandia, Lorena Milvaques, la Fallera Major de Gandia, Margada Escrivà, l'artista gandià, Toni Durà, el dissenyador gràfic, Baptiste Pons, el professor del Campus de Gandia de la UPV, Raúl González i Fina Gomar.

    El lliurament de premis tindrà lloc a les 17 hores, a l'edifici de l'Urbalab i comptarà amb la presència destacada del President de les Corts Valencianes, Enric Morera. Del 2 al 5 de gener, hi haurà una Mostra de casques i altres dolços nadalencs al Passeig de les Germanies (zona de la Casa de la Marquesa).

    El 3 de gener, a la vesprada, s'ha organitzat la Festa de la Casca de Reis al Teatre del Raval de Gandia i que inclou una altra acció, potser la més singular de totes: La coproducció d'un audiovisual sobre la Casca de Reis conjuntament amb Ambra Produccions, dirigit per Sergi Pitarch, que s'hi estrenarà eixe dia. També hi haurà una degustació de casques i altres dolços de Nadal i activitats infantils.

    "És per tant, una acció comercial amb un "retorn de la inversió" que no serà immediat, ni restringit als aspectes econòmics, sinó apunta a llarg termini a la nostra cultura, autoestima col·lectiva i imatge de ciutat. Gandia, a més de moltes altres coses, és des de hui la ciutat de la Casca de Reis. Convé no oblidar l'aportació que la casca pot fer al potencial turístic fora de temporada de la ciutat: en esta primera fase és complicat, perquè estem parlant d'un regal i d'una tradició molt íntima i lligada a una celebració molt familiar, però el que ens toca fer als gandians és fer nostra esta aposta per una tradició tan bonica, incorporar-la a la nostra identitat local, i més prompte o més tard s'escamparà entre els nostres visitants, completant la seua experiència del nostre entorn i costums", ha conclòs la regidora.

    Pujar