22 de enero de 2021 22/1/21

IPG demana al Jutjat d'Instrucció que investigue els correus entre Gonzalo Morant i Cristina Serrano

IPG demana al Jutjat d'Instrucció que investigue els correus entre Gonzalo Morant i Cristina Serrano - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  IPG demana al Jutjat d'Instrucció que investigue els correus entre Gonzalo Morant i Cristina Serrano - (foto 2)
  IPG demana al Jutjat d'Instrucció que investigue els correus entre Gonzalo Morant i Cristina Serrano - (foto 3)

  Vicent Mascarell, president del Consell d'Administració de l'empresa pública IPG, ha presentat aquest matí una denúncia davant el Jutjat d'Instrucció sol·licitant que s'obrin diligències prèvies per tal d'investigar i aclarir les possibles implicacions penals que puguen comportar un seguit de mail i documents que han aparegut a Iniciatives Públiques de Gandia.

  En concret es tracta d'un encreuament de correus electrònics que va tenir lloc entre els dies 28 de novembre i el 3 de desembre de 2012 entre Cristina Serrano, nomenada com a personal de confiança de l'anterior govern del PP i l'empresari José Martínez de los Mozos, on aquest últim sol·licita que se li abonen factures per valor de 9,570,50 € que té pendents amb IPG i que a canvi, Martínez de los Mozos es compromet a deixar sense validesa altres treballs realitzats durant la campanya electoral al PP per valor de 2.884 €: Infografies 3D dels Xiringuitos, de la platja Varadero, del Mercat del Prado, entre altres.

  Davant aquesta petició, Serrano remet un mail a Gonzalo Morant, excel·lent d'IPG, instant-lo a pagar el deute de manera "urgent".

  Mascarell ha indicat que "l'espoli en MAG s'ha produït d'una manera molt més gran del que ens pensàvem. S'ha utilitzat de manera impune dels recursos públics per part dels anteriors governants. Els mails entre aquests dos referents del govern de Torró, Gonzalo Morant i Cristina Serrano, que des de l'ombra movien els fils de qualsevol tema en el qual estigués ficat IPG”.

  "Cal tenir en compte que estem parlant de correus on s'afirma que cal pagar a determinats proveïdors perquè aquests pagaments compensaran amb el deute del partit. Al nostre entendre aquest comportament és delictiu, ja que en poder accedir a la comptabilitat d'IPG hem comprovat que aquests pagaments es van formalitzar".

  "Gonzalo Morant, actuava com a comptable del PP de Gandia i com a Gerent d'IPG el que va acabar pervertint el sistema fins al punt que es prioritzaven els pagaments en funció dels interessos del Partit Popular" va puntualitzar Mascarell.

  Finalment, s'ha informat que l'actual gerent té ordre de posar-se en contacte amb Gonzalo Morant per aclarir els fets. Dilluns que ve, el Consell d'Administració de IPG analitzarà en profunditat els fets per decidir si s'emprenen accions legals més contundents.

  Subir