elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Creu Roja selecciona el personal de salvament i rescat per a la temporada d’estiu

  Creu Roja Gandia realitza entre dissabte les últimes proves de selecció dels candidats i candidates per a desenvolupar este estiu els treballs de vigilància i socorrisme a les Platges de Gandia, Daimús, Guardamar de la Safor, Bellreguard i Miramar.

  166 persones s’han inscrit en la selecció de l’Entitat Humanitària per a ocupar un total de 102 places (70 socorristes aquàtics, 7 patrons d’embarcació, 7 conductors, 12 per a bany adaptat, 4 infermers i 2 metges).

  Les proves físiques i tècniques que es realitzen dissabte començaran a les 09:30 del matí davant de la Posta Principal de Creu Roja Gandia en la confluència de Carrer illes Canàries amb el Passeig Neptú. Una vegada finalitzats els exercicis de Resistència Física es traslladaran tots els aspirants a l’IES Veles e Vents del Grau per realitzar la part teòrica i de Primers auxilis.

  Els exercicis pràctics més complicats son per a les places de socorrisme aquàtic que consisteixen en la realització d’una prova cronometrada de córrer i nadar per un circuit d’entre 200 i 300 metres.

  En el cas dels aspirants a la plaça de patró d’embarcació es demostrarà la destresa en casos de maniobres amb moto aquàtica o embarcació, aproximant-se a una suposada víctima, i rescatar-la. La rapidesa i eficàcia són les qüestions fonamentals que es valoren a totes les proves pràctiques.

  Pel que fa a les proves teòriques, que aniran a continuació, seran exercicis de reanimació cardi-pulmonar i utilització d’equips d’oxigenometria. Un examen de coneixements de primers auxilis posarà punt i final a les proves selectives.

  A més, per a l’obtenció de la plaça definitiva també es tindrà en compte l’experiència laboral prèvia en platges, així com ser voluntari i/o soci de Creu Roja.

   

  Subir