25 de mayo de 2020 25/5/20

Creu Roja Gandia i Oliva reben el premi innovació a projectes de les seves localitats

Creu Roja Gandia i Oliva reben el premi innovació a projectes de les seves localitats - (foto 1)
  • Creu Roja Comunitat Valenciana lliura per segona vegada els premis PIEL (Premis a la Innovació dels Equips Locals)

  • Gandia reb el premi en la categoria de ocupació amb el projecte “En terra de tots” ODS 8 Treball decent i creixement sostenible

  • Oliva reb el premi en la categoria d’emergències “Hi ha que demanar ajuda al 112” ODS 11 Ciutats i comunitats sostenibles

MÁS FOTOS
Creu Roja Gandia i Oliva reben el premi innovació a projectes de les seves localitats - (foto 2)
Creu Roja Gandia i Oliva reben el premi innovació a projectes de les seves localitats - (foto 3)

Durant la jornada de treball de presidents locals de Creu Roja en al Comunitat Valenciana desenvolupada aquest dissabte en Xàtiva amb la presència del president Autonòmic Rafael Gandia i els presidents de les tres províncies Francisco Galvañ Alacant, Omayra Serrano Castelló, i Juan Jose Collado València, es van lliurar els Premis Innovació en els Equips Locals PIEL.

La assemblea local de Gandia està d’enhorabona després d’aconseguir que el projecte en terra de tots haja estat distingit com a projecte innovador per l’atenció a les persones en extrema vulnerabilitat. El treball presentat per Creu Roja Gandia “En terra de tots” treballa en pro de aconseguir l‘ODS 8 treball decent i creixement sostenible dugen a termini les aliances entre l’administració publica, empresa STV Gestion i Creu Roja.

La iniciativa del projecte parteix de les necessitats detectades  que presenten les persones que atén l'Assemblea Local de Gandia des del programa d'extrema vulnerabilitat i refugiats. L'objectiu principal és la dotació d'eines necessàries per a la inserció laboral en nom de l'autonomia d'aquestes persones. Això es du a terme a través de la capacitació, obtenció de l'experiència laboral i millora  de l'ocupabilitat en un entorn protegit que gènere ocupació i oportunitats. Això és possible gràcies a les aliances amb els recursos públics de l'entorn com ara l'Ajuntament de Gandia i l'empresa que  a data actual gestiona els serveis de mantenint de les zones verdes de la localitat STV  Gestió posant en marxa aquesta capacitació i formació.

La assemblea local d’Oliva també està d’enhorabona després d’aconseguir que el projecte “hi ha que cridar al 112” haja estat distingit com a projecte innovador en la categoria d’emergències per l’atenció a les persones mes vulnerables. El treball presentat per Creu Roja Oliva “En terra de tots” treballa en pro de aconseguir l‘ODS 11 Ciutats i comunitats sostenibles.

El projecte d’Oliva sorgeix com a resposta a la nova realitat social en el qual ens situem. L'augment de l'envelliment de la població i la poca conciliació laboral-familiar donen lloc a nous models de criança, on són els avis i àvies els qui es fan càrrec dels menors. Des de Creu Roja Oliva s'ha treballat amb aquests menors i les seues cuidadores-cuidadors per a treballar la intervenció en emergències domèstiques.

Els projectes presentats en les 7 categories establides en aquesta edició; tots ells donen mostra de la gran creativitat, innovació i esforç que es dedica per part de l'equip voluntari i equip tècnic a poder dur a terme iniciatives encaminades a complir amb els objectius que ens mouen en pertànyer a CR. Moltes d'aquestes iniciatives, sens dubte, poden ser referència de bones pràctiques per a aplicar en les nostres pròpies assemblees, amb el que esperem que seguen d'utilitat. En la composició del jurat per a resoldre els premis PIEL han participat membres de Creu Roja Comunitat Valenciana i cinc empreses col·laboradores que han escollit els projectes desenvolupats a les assemblees:

  • Oliva, Categoria: Emergències
  • Villar de l’Arquebisbe, Categoria: Inclusió Social
  • Alacant, Categoria: Medi Ambient i Salut
  • Alzira, Categoria: Educació
  • Gandia, Categoria: Ocupació
  • San Mateu, Categoria: Voluntariat i Desenvolupament Local
  • Alacant, Categoria: Diplomàcia Humanitària i Promoció dels ODS
Subir