elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Les cremes agrícoles canvien el seu horari per la nova resolució de la Conselleria de Governació

  • La limitació perdurarà fins al 31 de maig de 2014

  • El nou horari de permetrà cremar fins a les 13:30 hores

Toni Rodríguez Aparisi, regidor d’Agricultura de l’Ajuntament de Gandia, ha informat que es restringeix l’horari de cremes agrícoles dins dels Plans de Cremes Locals a la Comunitat Valenciana. La resolució prové de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Emergències.

D’aquesta manera queden restringides totes les cremes agrícoles incloses al Pla Local de Cremes al període horari comprés entre el trenc d’alba i la una i mitja de la vesprada. “Aquesta mesura s’ha adoptat perquè em passat un dels hiverns més secs des que hi ha registres”, ha afirmat Rodríguez.

Els terrenys afectats pel Pla Local de Cremes de Gandia són tots els terrenys forestals i els limítrofs o amb una proximitat inferior a cinc-cents metres dels mateixos. La limitació perdurarà fina al 31 de maig de 2014. A Marxuquera Alta, es podrà cremar els dilluns, dimecres, divendres i diumenges des del trencament de l’alba i fins a les 13:30 hores. A Marxuquera Baixa i la resta del terme es podrà cremar els dimarts, dijous i dissabtes igualment des del trencament de l’alba i fins a les 13:30 hores.

Com és habitual, les directrius establides pel Pla Local de Cremes podrien quedar puntualment en suspens si la Conselleria decretara Alertes per Perill d’Incendis, i en aquest cas els Guardes Rurals informarien als afectats.

Cal recordar també que a partir del 1 de juny i fins al 230 de setembre entrarà en vigor el calendari de cremes d’estiu del Pla Local de Cremes de Gandia, amb vista a aconseguir una major prevenció dels incendis forestals en les muntanyes o terrenys forestals de la Comunitat Valenciana. Aquest horari d’estiu permet les cremes agrícoles només els dilluns a Marxuquera Alta i només els dimarts a la resta del terme.

Subir