19 de enero de 2021 19/1/21

El Consell Econòmic i Social aprova un nou Pla d’Ocupació

  La regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació Alícia Izquierdo ha informat dels assumptes tractats per la Comissió Permanent del Consell Econòmic i Social, que s’ha reunit aquest matí. Un consell centrat en la valoració de l’estat actual de l’ocupació a Gandia i la planificació de projectes de formació i ocupació per a la ciutat.

  Precisament, Izquierdo ha anunciat l’aprovació per a Gandia d’un nou pla ocupacional. El Pla d’Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques Valencianes de 2015 té un pressupost de 322.207 €, sufragat per les tres administracions implicades: Ajuntament de Gandia (33%) Diputació de València (33%) i Generalitat Valenciana (33%). “La subvenció està ja atorgada, a l’espera que siga aprovada en la pròxima Junta de Govern. Es tracta de contractes directes vinculats a la realització de serveis públics a la ciutadania que pretenem estendre al màxim nombre de persones, amb especial atenció a col·lectius amb majors dificultats com els aturats de llarga durada, els menors de 25 anys i els majors de 45”.

  El nou Pla podria aplicar-se ja entre els mesos de setembre i desembre, amb la qual cosa molt prompte es tornarà obrir la borsa d’ocupació local.

  Col·laboració comarcal

  Izquierdo també ha anunciat la intenció de reobrir els contactes amb altres municipis de la Safor-Valldigna per estudiar iniciatives conjuntes en matèria d’ocupació: “El problema de l’atur no es pot combatre únicament des de Gandia, sinó que ens afecta a tota la comarca. Cal una visió conjunta”.

  Reunió amb la Generalitat

  La regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació ha anunciat una reunió, a finals d’aquest mes, amb el nou Conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat Valenciana, Rafa Climent, “per conèixer de primera ma quines són les línies de subvenció en les que treballa l’administració autonòmica, aclarir les competències municipals en ocupació i les possibilitats de treball conjunt entre les institucions”.

  Consell Obert

  El Consell Econòmic i Social també ha decidit renovar els seus estatuts, redactats en 1993, i adaptar-los a la realitat actual, així com obrir l’organisme a altres persones i col·lectius que tinguen alguna cosa que aportar. De moment, s’incorporaran el Consell dels Joves de Gandia, el Fòrum XXI, un representant de la Generalitat i un altre de la Diputació de València. “Però també volem escoltar altres veus, per això crearem els mecanismes perquè la ciutadania puga fer-nos arribar les seues propostes i aportacions, mitjançant les xarxes socials”.

  Finalment, a la reunió del Consell s’ha informat i valorat els projectes d’ocupació i formació que actualment estan en curs a la ciutat com ara el Projecte Dame, PQPI (Programes de Qualificació Professional Inicial), Taller ocupació Sendes Urbanes (que va ser anunciat també fa uns dies), TFILS (Tallers de Formació i Inserció Laboral), certificacions competències digitals, programa 'Emprendre en Gandia', l’Urban o la Llançadora d’Ocupació.

  Subir