22 de enero de 2021 22/1/21

El Consell dels Joves ofereix cursos subvencionats a Europa a quinze de joves de Gandia

El Consell dels Joves ofereix cursos subvencionats a Europa a quinze de joves de Gandia - (foto 1)

  El consell dels joves de Gandia amb col·laboració i suport del Departament de Joventut han aconseguit que la Comissió Europea aprove un total de 3 projectes internacionals de formació, ocupació i participació que donaran l’oportunitat a 15 joves de Gandia de realitzar cursos a diferents països d’Europa.

  Aquests projectes han sigut presentats en roda de premsa per la regidora de Polítiques educatives i de Joventut, Laura Morant i el vicepresident del Consell de Joves de Gandia, Hèctor Bofí.

  Morant ha destacat “la importància d’aquest tipus de projectes que faciliten als joves la possibilitat de formar-se i conéixer altres cultures. Ens agradaria que a partir d’ara fora possible fer-ne més, i treballarem per a que així siga”.

  Els projectes presentats suposen que 15 joves de Gandia puguen anar a diferents països, en estances d’entre 10 i 15 dies, a realitzar cursos de formació. Estan dirigits a persones de fins a 30 anys i són finançats al 100% (allotjament, transport i manutenció) pel Consell Europeu. Els interessats hauran d’anar al CJG a l’Alqueria Laborde on hi haurà un procés de selecció que finalitza el 31 de juliol. L’únic requisit, segons Morant, “és la motivació i les ganes de fer el curs”.

  La regidora de Més Gandia ha assenyalat que “donaran suport i es tiraran endavant tots aquells projectes que sorgeixen per formar els joves i la gent de Gandia” i ha manifestat la seua gratitud al Consell dels joves de Gandia per aconseguir aquest tipus de recursos: “Esperem comptar molt més amb ells per al futur. La passada legislatura va ser una entitat abandonada i menyspreada, però a nosaltres ens tindran sempre al seu costat, sobretot per aquest tipus de projectes”.

  El vicepresident del Consell de Joves, Héctor Bofí, ha agraït l’oportunitat de poder fer una roda de premsa acompanyat de la regidora de Joventut, “un fet que feia quatre anys que no es produïa” i ha donat detalls dels 3 projectes dels quals el Consell dels joves és entitat organitzadora i que es troben dins del programa Erasmus Plus i Europa amb els ciutadans.

  Aquests projectes són el projecte Yep! Youth empowerment Priorities que tindrà lloc a la localitat italiana de Florència; l’Employ European Youth Creatively que es farà a la capital de Letònia, Riga; i el Rural emPower a Sarnaghbyur a Armènia. A cadascú d’aquests projectes podran participar 5 joves de Gandia. A més aquest últim estarà obert a 5 joves més de la comarca.

  Bofí ha explicat també altres projectes de futur amb els quals està treballant el Consell dels Joves com ara el Servei de Voluntariat Europeu que engloba l’àmbit socioambiental en l’educació, i al que acudiran joves de fora d’Espanya a realitzar tasques mediambientals.

  Subir