elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Condemna unànime a la LGTBfòbia

Condemna unànime a la LGTBfòbia - (foto 1)

  Arran de la denúncia interposada per un jove gandià per una presumpta agressió homòfoba, el govern de Gandia, els representants dels grups polítics municipals, dels dos col·lectius LGTBI de la ciutat, CLGS i Independence Gay, i ciutadania en general s’han concentrat aquest matí a les portes de l’Ajuntament de Gandia per llançar un missatge rotund a la societat: La LGTBfòbia no té cabuda a la nostra ciutat.

  La vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques, ha assegurat que el seu departament està treballant de forma contundent en contra de qualsevol acció contrària al dret a la llibertat sexual de les persones. Concretament, en l’elaboració d’un Pla de Diversitat colze a colze amb els col·lectius LGTBI i la Generalitat. “La Generalitat també treballa en lleis com la de transsexualitat o contra la LFTBfòbia. Ens posem a la seua disposició per col·laborar conjuntament en el Pla de Diversitat. Perquè quan parlem que volem que Gandia siga una ciutat Gay friendly, estem parlant d’un lloc amable, igualitari, integrador, respectuós amb la diferència i diversitat”.

  Per la seua banda, l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha deixat ben clar que “a la nostra ciutat no té cabuda l’homofòbia. Aquest govern empararà la llibertat sexual de totes les persones”.

  El portaveu del Grup Municipal del PP, Vicent Gregori, ha condemnat “la violència homòfoba: “En el segle XXI cal exterioritzar tot aquest tipus de condemnes”.

  Ciro Palmer, el regidor de Ciudadanos, ha assegurat que “confia que aquestes accions no es tornen a repetir a la nostra ciutat” i s’ha mostrat a favor de la integració de tots els col·lectius socials.

  Finalment, el representant d’Independence Gay, un dels dos col·lectius LGTBI de la ciutat, Pablo Jurado, ha agraït el suport del govern local i ha denunciat que “la LGTBfòbia és una mostra més de les raons perquè continuem celebrant el Dia de l’Orgull Gay, perquè encara no tenim igualtat real a la nostra societat” . Ha agraït també la feina de la Generalitat i la Diputació de València que estan elaborant la llei integral contra la LGTBfòbia.

  Subir