elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La Casa de la Marquesa acull aquest dissabte la XII Trobada de violoncel·listes

La Casa de la Marquesa acull aquest dissabte la XII Trobada de violoncel·listes - (foto 1)

  La XII Trobada de Violoncel·listes se celebrarà el pròxim dia 7 de maig a la Casa de Cultura Marqués González de Quirós. D'aquesta manera, es continua amb la programació musical en forma de cicles i festivals ja consolidats com Marquesa Concerts, Festival Polisònic, Jazzdijous.

  Joan Muñoz, regidor delegat del Departament de Cultura i Cristina Bernal, directora de la trobada, han presentat la XII Trobada de Joves Violoncel·listes, un esdeveniment que pretén potenciar la part formativa i l'educació musical on està previst que participen mig centenar de músics. "L'acte se celebrarà durant tota la jornada a la Casa de la Marquesa i en anteriors edicions ha tingut molt èxit. Com no, el Departament de Cultura ha de col·laborar en aquest tipus d'iniciatives. Tindrem músics de tota la Safor i de la província de València".

  Cristina Bernal, "durant tot el dia estarem tocant i gaudint de la música. Tindrem alumnes des dels 6 o 7 anys fins a persones que toquen el violoncel com a hobby. Durant tot el dia estarem assajant preparant el concert de les 18:30. Es crea un gran ambient musical i artístic. D'11 a 12 els pares poden venir amb els seus fills perquè proven els instruments i vegen l'experiència".

  La present edició tindrà com a fil conductor al músic japonés, Shinichi Suzuki. Un autor del passat segle que va desenvolupar un mètode d'ensenyament musical basat en l'aprenentatge de la llengua materna per als instruments de corda.

  Finalment, Bernal va agrair la col·laboració de l'Ajuntament de Gandia, de l'Associació Promúsica i dels patrocinadors de la iniciativa.

  Subir