elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Biblioteca Central comença el cicle de conferències: “Dones Sàvies II”

La Biblioteca Central comença el cicle de conferències: “Dones Sàvies II”

    La Biblioteca Central de Gandia anuncia la primera sessió del nou cicle de conferències “Dones Sàvies II” destinades a contribuir a la visibilitat de les dones en els camps de la ciència, la literatura, la música, la dança i el pensament. Aquest és l'objectiu del cicle de conferències Dones Sàvies, que organitza el Ceic Alfons El Vell i l’ IMAB Biblioteca Central, en col·laboració amb el Campus de Gandia - Universitat Politècnica de València i la Regidoria d’Igualtat de l’ajuntament de Gandia.

    En esta ocasió el tema serà “Isadora Duncan, mucho más que una bailarina de pies descalzos” impartida per Alicia Herrero Simón.

    Isadora Duncan, San Francisco 1878- Niza, 1927

    Va revolucionar la dansa i el panorama sociocultural de finals del segle XIX a Amèrica i Europa. Les seues formes artístiques i la seua metodologia van ocasionar un canvi paradigmàtic vigent fins als nostres dies. Feia servir les seues creacions per a reivindicar la llibertat d'expressió i el rol de les dones oprimides. Va deixar un llegat que qüestionava el concepte del cos, de l'art, de l'amor, de l'educació i del poder.

    Alicia Herrero Simón, Xàtiva (Valencia)

    Ballarina, coreògrafa, pedagoga i directora artística amb una premiada trajectòria internacional. Dirigeix l’Itinerari de Dansa social, educativa i del benestar al Conservatori Superior de Dansa de València. Desenvolupa projectes artístics, educatius i d’investigació a Espanya i a Itàlia. Presidenta de l’Institut de dansa educo-creativa i social amb seu a Xàtiva. ww.aliciaherrero.com

    Toni Ordiñana, coordinador de les biblioteques, ha destacat: “L’objectiu d’aquestes xerrades és contribuir a donar visibilitat a les dones des de diferents aspectes com la literatura, la ciència i el pensament i convida a assistir-hi a qualsevol interessat en el tema.

    Pujar