28 de febrero de 2021 28/2/21

Balanç del Menjador d’Estiu

    El regidor de Responsabilitat Social i Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González, ha fet balanç d’una de les primeres mesures preses a l’inici de la legislatura actual: el manteniment del servei de menjador escolar. Després del primer obstacle trobat per oferir-lo degut a la sanció imposada des de la Generalitat per no presentar els comptes de 2013 i 2014 de l’Ajuntament, el nou equip de Govern municipal es va comprometre a mantenir l’activitat i ampliar la seua cobertura, assumint el cost des del departament de Responsabilitat Social si finalment no era possible obtenir l’ajuda econòmica.

    Així doncs es va fer saber immediatament a la ciutadania que els menjadors d’estiu per als menors en situació de risc seguiria funcionant i que les famílies devien apuntar-se amb la major brevetat possible. En paraules del regidor “la situació fou complicada perquè els terminis es van reduir, qüestió per la qual en primera instància diverses famílies quedaren fora per desconeixement o falta de previsió. Llavors, sent conscients d’aquesta realitat, vam ampliar la llista incloent a famílies que inicialment s’havien quedat fora”.

    El regidor de Responsabilitat Social ha destacat que s’ha aconseguit assolir el total de demandes que suposa l’atenció a 190 menors mitjançant dels 156 menús contractats. La raó de la diferència és l’existència habitual de famílies que es donen de baixa del servei durant el període del mateix per diferents motius; i l’accés al mateix en substitució dels anteriors segons la llista d’espera.

    El regidor Nahuel González s’ha mostrat molt satisfet per “haver sigut capaços de no deixar a cap menor necessitat sense menjar alhora que hem rebaixat el cost del servei gràcies a la realització d’una elecció a través de diferents ofertes d’empreses que s’han interessat, tot i tractar-se d’un contracte menor pel qual no caldria dur a terme aquest procediment”. Segons ha explicat el regidor “el servei de menjador d’estiu va suposar un cost total de 39.245,85 euros l’any 2014 pel preu unitari del menú així com la necessitat de contractar personal per al repartiment. Aquest any, hem aconseguit situar el preu total en 12.692,75€, amb una reducció del 70% i un estalvi total de 26.553,10€, ampliant la cobertura i el total de menors que es satisfan”. Per tot això el regidor ha agraït “l’esforç i treball dut a terme pel conjunt del personal del departament, que ha sigut capaç de resoldre àgilment els problemes que s’han anat trobant; així com dels estudiants del programa La Dipu Et Beca que es troben col·laborant en el repartiment del menjar".

    Subir