elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Els animadors Bill Plympton, Marc Riba i Anna Solanas impartiran sengles Masterclass amb motiu del Cortoons Fest

Els animadors Bill Plympton, Marc Riba i Anna Solanas impartiran sengles Masterclass amb motiu del Cortoons Fest
  • El festival comença demà a partir de les 21:45 hores amb l'acte d'obertura i la projecció a la plaça Major dels Comicortoons

Bill Plympton considerat com un dels últims animadors independents participarà aquest cap de setmana com a convidat a la celebració de la XII Festival Internacional de Curtmetratges d'Animació Cortoons que se celebrarà a Gandia del 28 d'abril a l'1 de maig. L'il·lustrador estarà present durant tota la celebració del Festival i donarà una masterclass el dissabte 30 d'abril al Teatre Serrano dins de tot un seguit d'activitats que començaran a les 18:45 hores.

Bill Plympton va ser candidat a l'Oscar al millor curtmetratge animat per la seua obra Your Face i durant la seua extensa carrera ha treballat en 6 llargmetratges animats, 3 llargmetratges no animats i més de 30 curtmetratges. L'animador nord-americà també ha col·laborat en la realització de videoclips d'artistes com "Weird Al" Yankovic o Kayne West, a més de participar en la realització d'espots publicitaris o en la famosa sèrie dels Simpson.
Una altra de les facetes destacades de l'autor és la il·lustració, ja que les seues obres han estat publicades a The New York Times, Vogue, Rolling Stone o Vanity Fair.

El festival també comptarà amb la presència del tàndem format per Marc Riba i Anna Solanas, que impartiran la seua classe magistral sobre la tècnica del Stop Motion el divendres 29 d'abril al Campus de Gandia de la UPV a partir de les 11:15 hores.

Ribas i Solanas compten amb més d'una dècada de trajectòria en el món de l'animació i han estat guardonats en nombrosos festivals de caràcter nacional i internacional. I + G Stop Motion, empresa creada per tots dos, no ha deixat de créixer tant en l'àmbit tècnic com artísticament fins a posicionar-se com un dels estudis d'animació de referència dins i fora del nostre país. Les seues històries han arribat a públic de tot el món a través, sobretot, dels festivals.

Subir