7 de marzo de 2021 7/3/21

Amics de la Natura de Marxuquera col·labora en la recuperació del Paratge Natural Municipal Parpalló-Borrell

Amics de la Natura de Marxuquera col·labora en la recuperació del Paratge Natural Municipal Parpalló-Borrell - (foto 1)
  • Organitzen una activitat oberta i familiar de replantació el pròxim dissabte 18 de gener, a partir de les 9 h, a l’entrada del Barranc de Borrell

La regidora delegada de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo, acompanyada pel president de l’associació Amics de la Natura de Marxuquera, Vicent Alonso, i l’Agent mediambiental, Joan Maronda, ha presentat aquest matí una de les activitats lúdiques, populars i participatives que el col·lectiu realitza durant tot l’any per preservar, conscienciar i difondre l’estima pel nostre territori i la Natura.

Així, el pròxim dissabte 18 de gener hi ha prevista una jornada de reforestació al Paratge Natural del Parpalló-Borrell, on Amics de la Natura de Marxuquera, dins el projecte #MarxuqueraVerda de l’àrea de Gestió Responsable del Territori, hi gestiona una parcel·la municipal afectada per l’incendi de l’agost de 2018. L’hora i el lloc de trobada serà a les 9 h, a l’entrada del Barranc de Borell. L’activitat és familiar i gratuïta.

“Cal destacar la importància que té per a Gandia que hi haja associacions preocupades durant tants anys per la protecció i la divulgació del medi ambient. Tant de bo, tinguérem molts més col·lectius com Amics de la Natura de Marxuquera i condira l’exemple del seu treball per la cura de les nostres muntanyes i paratges naturals”, ha destacat Izquierdo.

“Tot i que se’ns coneix més per les 21 o 22 excursions que fem al llarg de l’any, les conferències, les xarrades... Des del principi ens hem implicat en Marxuquera Verda, preocupats per l’efecte devastador de l’incendi. Per això, vam demanar a l’Ajuntament la gestió de la parcel·la per a tractar-la i recuperar-la. Allò important és també el comboi col·lectiu per fer activitats a la Natura, ja que hi fa molta falta; Hem de pensar en protegir-la i recuperar-la per a les generacions futures”, ha explicat Alonso.  

Per la seua banda, Maronda ha recordat la importància de les tasques que s’estan realitzant al Barranc de Borrell i la necessitat d’implicar molta gent de forma lúdica. “Ens calen molts dies de l’arbre, durant tot l’any. I els Agents mediambientals tenim entre les nostres tasques donar suport a aquest tipus d’iniciatives”.

Subir