27 de febrero de 2021 27/2/21

1.200 escolars de Gandia participen a la Volta Ciclista Júnior Cofidis

1.200 escolars de Gandia participen a la Volta Ciclista Júnior Cofidis - (foto 1)

  Les regidores d’Esports i Polítiques Educatives, Lydia Morant i Laura Morant, respectivament, juntament amb l’ex ciclista professional de Gandia, Pascual Orengo, han presentat aquest matí la Volta Ciclista Júnior Cofidis, dins de les activitats de la Volta Ciclista a Espanya 2016.

  “Es tracta d’un projecte pedagògic impulsat per diverses entitats compromeses amb el ciclisme, com ara l’Associació de Ciclistes Professionals, la Fundació Deporte Joven del CSD, Unipublic (organitzadora de la Volta a Espanya) i la financera Cofidis. L’objectiu és fomentar el ciclisme entre els més joves a les ciutats com Gandia que són final d’etapa de la Volta a Espanya”, ha comentat l’edil d’Esports.

  Per la seua banda, la responsable d’Educació ha explicat que s’ha seleccionat un total de 1.200 alumnes de tercer a sisè de primària de 8 escoles de la ciutat, elegides per sorteig. “El nostre compromís és que per a les pròximes iniciatives similars es tinga en compte els centres que han hagut de quedar exclosos d’aquest projecte”. Així, les escoles són: Joan XXIII, Roís de Corella, Borja Jesuïtes, MM Escolàpies, Escola Pia, Botànic Cavanilles, Benipeixcar i Los Naranjos.

  Les classes són impartides per un ex ciclista professional de la ciutat, en el nostre cas, en Gandia tenim a Pascual Orengo que va ser professional del 2010 al 2012 i que a dia de hui és entrenador dels cadets de la Penya Ciclista Beniopa. Orengo ha explicat que el projecte s’ha iniciat al mes d’abril i compren una part teòrica i una altra de pràctica (maig-juny).

  Entre altres coses, a l’aula ciclista, els alumnes aprendran sobre la millorar dels hàbits alimentaris, circular amb màxima seguretat, seguir les normes de circulació, habilitat i rendiment sobre la bici o conèixer millor el vehicle. “Per dur a terme aquestes classes, Cofidis ens presta tot el material didàctic necessari, i ens envia 25 bicicletes per a les classes pràctiques, 25 cascos, 25 monos... I de entre totes i tots el xiquets que han rebut la informació i la formació necessària, seleccionarem 120 d'ells per tal que el mateix dia 8 de setembre fins que arriben els ciclistes de la Volta a Espanya, a Gandia es faça aquesta ‘minivolta’”. Hi congregaran 120 xiquets i xiquetes amb els pares, mares i familiars, omplint la platja d'un bon ambient lúdic-esportiu.

   

  Subir