30 de noviembre de 2020 30/11/20

Esquerra Unida reclamarà a Les Corts que el Consell defense la utilització del valencià al Parlament Europeu

  El diputat d'EUPV a Les Corts Valencianes, Víctor Tormo, reclamarà mitjançant una proposició no de llei que Les Corts insten al Govern Valencià a iniciar negociacions amb els institucions europees per que els eurodiputats que ho desitgen puguen utilitzar el català com a llengua de treball en els sessions del Parlament Europeu.

  El parlamentari reclama del Partit Popular i del Govern Valencià el seu recolzament cap esta proposta que busca introduir la nostra llengua a les institucions europees, “sense entrar en la baralla partidista de les denominacions, que té molt a veure amb interessos partidistes i molt poc amb la ciència filològica”.

  “Només estem demanant que és puga utilitzar el valencià al Parlament Europeu, entenem que més diversitat és més democràcia”, afirma el representant d'esquerres, “si el Parlament Europeu representa a tots els ciutadans i ciutadanes de la Unió Europea, no pot deixar arraconats els catalanoparlants”.

  Tormo recorda que en aquests moments el català és utilitzat per prop de 10 milions de persones i ocupa el setzé lloc en la Unió Europea, “qüestió que s'ha de tindre en consideració, esta llengua és parlada per més ciutadans i ciutadanes que algunes llengües oficials reconegudes per la Unió Europea”.

  Per últim, el parlamentari defensa que esta mesura “no presentaria problemes logístics molt greus, tot el contrari, donat que la majoria de traductors espanyols al Parlament Europeu, són catalans i per tant, bilingües”.

  Subir