elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El xiquet Toni Calvo Gomis farà de Jaumet els pròxims 8 i 9 d’Octubre

El xiquet Toni Calvo Gomis farà de Jaumet els pròxims 8 i 9 d’Octubre
  MÁS FOTOS
  El xiquet Toni Calvo Gomis farà de Jaumet els pròxims 8 i 9 d’Octubre - (foto 2)

  El passat 11 de setembre i amb la presència de professors, membres de la Comissió 9 d’Octubre i de la filà Jaume I, van ser elegits, en les instal.lacions del C.P. Rafael Altamira, els xiquets que enguany s’encarregaran d’interpretar la representació històrica de l’entrada del rei Jaume I en València, dintre dels actes que tradicionalment organitza la comissió per commemorar el 9 d’Octubre.

  Des de principi de curs ha tingut lloc el concurs de recitació de poesia Jaumet, que es realitza cada any en un col.legi diferent del Campello, i enguany s’ha fet al Col.legi “Rafael Altamira”. Aquest concurs de recitació de poesia està organitzat per la Filà Jaume I per promocionar l’aprenentatge de cor de composicions poètiques entre l’alumnat de cinqué i sisé de primària. En la edició d’aquest any – que celebra el 10é aniversari - , cal destacar la gran participació d’alumnes que han fet molt dificil l’elecció dels personatges, donat l’excel.lent nivell dels xiquets i xiquetes que es van presentar. També ha estat molt important la implicació del professorat i de la direcció del centre per a portar a bon terme les representacions dels propers 8 i 9 d’octubre.

  Cada any, molts xiquets del col.legi aprenen a recitar vers a vers de memòria, un text elegit per la Filà Jaume I i, en aquest cas, els concursants, un darrere l’altre, han recitat la composició amb molta gràcia i serietat. La cosa ha agradat tant que s’han escoltat grans ovacions i aplaudiments dedicats als petits rapsodes. Posteriorment membres de la fila Jaume I, amb la col.laboració del professorat han fet d’improvisat jurat i han triat a tots aquells que intervindran en la representació.

  Des de la Comissió 9 d’octubre volem agrair l’esplèndida col.laboració entre el Col.legi al qui correspon la tria dels xiquets i la resta de col.legis del Campello per preparar activitats, balls, vestits i estendards per ajudar a fer més lluït i més espectacular l’acte, contribuint així a convertir la diada del País Valencià en un dels més importants per al nostres escolars, a més de donar-los a conèixer la cultura, la història i les tradicions valencianes.

  Subir