elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Educació es reuneix amb la Plataforma per l'Ensenyament Públic i la Mesa por la Libertad en la Educación

Educació es reuneix amb la Plataforma per l'Ensenyament Públic i la Mesa por la Libertad en la Educación

    El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat pel secretari autonòmic d'Educació i Investigació, Miquel Soler, ha rebut aquest matí els representants de la Plataforma per l'Ensenyament Públic. Es tracta de la primera reunió que han mantingut i Marzà ha constatat que «es tracta d'un moviment educatiu interlocutor directe amb la conselleria per a treballar conjuntament propostes que ajuden a la recuperació de la qualitat que el nostre sistema educatiu necessita i que estem reconstruint des del mes de juliol passat».

    El responsable d'Educació ha remarcat que «alguns dels punts que la Plataforma porta reivindicant des de fa temps els hem abordat i solucionat en els primers mesos de legislatura i estem treballant de valent per solucionar les emergències educatives i alhora per a treballar en el desenvolupament de diferents línies d'actuació que repercutisquen en garantir una educació de qualitat per a tot l'alumnat valencià. Estic parlant de la convocatòria d'oposicions, passant per la minimització dels efectes de la LOMQUE, la reducció de ràtios a les aules o fer front als barracons amb un Mapa de les Infraestructures Escolars per a tindre aules dignes. Parlem també de projectes com XarxaLlibres, la nova concepció del Bo Infantil o el programa pilot d'Aules de 2 anys».

    Pel que fa a la reunió que s'ha mantingut amb la Mesa por la Libertad en la Educación, Marzà ha recordat als representants que els ha convocat el mateix dia que es reunia per primera vegada amb la Plataforma per l'Ensenyament Públic «malgrat que la Plataforma ens ho va demanar uns quants mesos abans». A més, s'ha mostrat satisfet per haver pogut dialogar directament amb els representats de la Mesa: «És important tindre una bona comunicació amb un moviment com la Mesa por la Libertad en la Educación, ja que ens ha servit per explicitar les diferents mesures que hem dut a terme a la conselleria per a proporcionar llibertat total a les famílies en temes com la tria de centres educatius per als seus fills i filles».

    Subir