elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Educació promourà un concurs de trasllats ampli per tal de consolidar les plantilles docents als centres

Educació promourà un concurs de trasllats ampli per tal de consolidar les plantilles docents als centres

  La conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha anunciat que el concurs general de trasllats del present curs 2015/2016 permetrà acabar de manera generalitzada amb la totalitat dels funcionaris en expectativa de destí en el cos de Secundària. Aquest objectiu s'assolirà mitjançant la provisió per part de conselleria d'una llista de vacants actualitzada que recollirà les necessitats reals dels centres i inclourà places que fins ara no havien eixit a concursos anteriors. Les noves vacants aportades permetran adjudicar places de forma generalitaza dels funcionaris de carrera que esperen el seu primer destí definitiu des de fa anys, a excepció d'algunes especialitats puntuals.

  La mesura afectarà positivament a un col·lectiu molt important, de més de 1.700 docents que després de ser nomenats funcionaris de carrera no han aconseguit una plaça definitiva en els successius concursos i per tant renoven destins provisionals any rere any, normalment destinats en diferents centres i punts geogràfics. La situació s'arrossega des de fa temps i supera en ocasions els 6 anys d'espera.

  El conseller Vicent Marzà ha declarat que "enguany esperem acabar pràcticament amb aquesta situació i els conseqüents perjudicis que generava, tant per a la qualitat de l'educació que minva amb la inestabilitat de les plantilles, com pel que fa a la vida personal i professional d'aquestos docents". Marzà ha afegit que "tindre 1.726 funcionaris de carrera sense una plaça definitiva durant anys diu molt de la gestió del sistema educatiu fet per l'antic govern. En aquest sentit, el fet que hem estat capaços de revertir aquesta situació que s'arrossegava des de fa anys és una molt bona notícia, tant per als alumnes, com per als centres, i també per als docents".

  D'altra banda, Marzà ha declarat que "es tracta d'un pas més en la consolidació de les plantilles docents, però no l'únic. La decisió de convocar les oposicions més importants des de l'any 2010, amb 1.144 places s'inscriu en la nostra decisió ferma de racionalitzar i optimitzar els recursos dels valencians i valencianes".

   

   

   

   

  Subir