28 de febrero de 2021 28/2/21

Educació obri el termini perquè els ajuntaments participen al programa #XarxaLlibres

  La Conselleria d'Educació ha publicat hui l'Ordre per la qual els ajuntaments valencians es poden sumar al programa #XarxaLlibres, que té per objectius la gratuïtat dels llibres de text i la creació de bancs de llibres mitjançant la coordinació d'esforços entre les administracions públiques. Es tracta de la normativa que fixa els terminis, els requisits, la documentació i l'import de les ajudes perquè les entitats locals puguen fer efectiu el programa.

  L'ordre estableix un termini de 15 dies hàbils, és a dir, fins el pròxim 13 de novembre, per tal que els ajuntaments puguen participar al programa #XarxaLlibres mitjançant una sol·licitud telemàtica. Una vegada es publique al DOCV la resolució favorable a la sol·licitud, els ajuntaments adquiriran unes obligacions amb el programa.

  La gestió de #XarxaLlibres per part dels ajuntaments

  La Conselleria d'Educació preveu que a partir de l'1 de desembre els ajuntaments començaran a rebre la part de finançament corresponent a la Generalitat i a les Diputacions provincials.

  Serà a partir d'aleshores quan els consistoris informaran els ciutadans empadronats al seu municipi sobre el lloc, la data i els terminis en què les famílies podran entregar els justificants de compra dels llibres per a cobrar fins a màxim 100 euros per alumne abans que acabe l'any 2015.

  Els fins a 100 € restants per alumne es faran efectius a final de curs, en comprovar que els llibres de text i altres materials curriculars estan en bon estat de conservació per tal de formar part d'un banc de llibres que serà propietat de l'ajuntament, tot i que serà custodiat per cada centre educatiu. Els criteris per establir el bon estat de conservació es faran públics pròximament i el seu compliment serà requisit per continuar formant part del banc de llibres en cursos vinents.

  La Conselleria d'Educació, Investigació Cultura i Esport ha habilitat dos telèfons de consultes destinats a dubtes i qüestions dels ajuntaments. Són el 96 197 05 97 i el 96 197 05 89.

  Així mateix, s'ha habilitat el correu electrònic xarxallibres@gva.es per a qüestions que puguen tindre les famílies.

  Al portal web de la Conselleria es pot consultar la informació sobre el programa #XarxaLlibres: xarxallibres.edu.gva.es

   

  Subir