elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ramírez: “Aquest és l’enèsim intent de la conselleria de carregar-se el valencià”

    El coordinador d’EUPV a la Marina Alta, Òscar V. Ramírez, demana a la comunitat educativa de la Marina Alta “no participar en aquest pretès referèndum, que sols busca introduir en els centres educatius l’enfrontament entorn a l’ensenyament en valencià, a més de justificar el proper arranjament escolar del mes de gener, que serà menys professorat i menys grups a la comarca”.

    Ramírez afirma que la forma de consultar la llengua ja està establerta per la pròpia conselleria, “i és la voluntat manifestada pels propis pares en el plec de matriculació dels seus fills, on trien l’idioma en què volen educar-los. Per tant aquesta consulta sols és un nou atac de la conselleria en el seu intent de carregar-se el valencià en l’escola”, “a més, com diu Escola Valenciana pot incórrer aquesta consulta en una vulneració de la Llei de protecció de dades, article 7.1.”.

    El dirigent d’esquerres recorda que “a la Marina Alta s’ha passat de 2040 mestres i professors/es a l’any 2010, als actuals 1838, que són unes 4000 hores menys de docència, i la conselleria no va demanar opinió a les mares i pares”. “Tampoc va demanar opinió a les mares i pares quan va retallar grups a quasi tots els ceip’s de la comarca, i menys a les al.legacions que es van fer als Consells escolars per frenar aquestes agressions”. “I menys va escoltar a les mares i pares de Benitatxell quan van demanar matricular en valencià”. “Ni tampoc va demanar participació quan va pujar les ràtios de primària, secundària i batxillerat en 5 alumnes per grup”.

    Per a EU de la Marina Alta, ens trobem en un nou atac a l’escola pública, i sobretot, al valencià.

    Subir