25 de febrero de 2021 25/2/21

Milers de persones visiten la fira de l’ alimentació i salut natural de Dénia

Milers de persones visiten la fira de l’ alimentació i salut natural de Dénia - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Milers de persones visiten la fira de l’ alimentació i salut natural de Dénia - (foto 2)
  Milers de persones visiten la fira de l’ alimentació i salut natural de Dénia - (foto 3)
  Milers de persones visiten la fira de l’ alimentació i salut natural de Dénia - (foto 4)
  Milers de persones visiten la fira de l’ alimentació i salut natural de Dénia - (foto 5)

  La XVII Fira de l’Alimentació i Salut Natural de Dénia va acabar dissabte passat amb gran èxit de públic i participants. Durant els quatre dies que ha durat la fireta, del 9 al 12 d’octubre, el carrer del Marqués de Campo ha bullit amb els milers de visitants que s’han arrimat a degustar i comprar els productes naturals que s’hi oferien.

  En l’edició d’ enguany han participat al voltant de 60 empreses arribades de diferents punts del país, com ara Valls (Tarragona), Barcelona, Huéscar (Granada), Palamós (Girona), Piedrahita (Ávila), Ciutadela (Menorca), Saragossa, Alhama de Múrcia, i per suposat, de la Comunitat Valenciana i de la comarca de la Marina Alta.

  En la fira s’ha pogut trobar una gran diversitat del productes d’elaboració artesana i natural: formatges de cabra, ovella, vaca i búfala, embotits de tot tipus, salaons, olives i confitats, mel, melmelades, codonyats, conserves de peix, herbes aromàtiques i medicinals, fruites i verdures del terreny, xocolates artesans, olis, vins i cerveses ecològics, forneria i pastisseria artesana i un llarg etcètera, sense oblidar tota la gama de productes per a la salut natural com sabons i cremes, ungüents, llits i cadires ergonòmiques, utensilis per a massatges i relaxació... en definitiva una oferta molt completa i interessant.

  També la Regidoria de Medi Ambient va treure al carrer totes les propostes de rutes i excursions que es poden fer a la nostra ciutat, des del Montgó a la Via Verda, i ha donat a conèixer tot el procés de l’arreplega d’oli domèstic i la seua transformació en sabó ecològic.

  L’altra vessant de la fira, la de dels oficis tradicionals i tallers, també ha estat molt ben rebuda pels milers de visitants que han pogut conèixer de primera mà oficis ja quasi extingits com el torner manual de fusta, el terrisser, el treball de l’espart, l’enquadernació de llibres o l’embogador de cadires. Oficis que des de la fira s’intenten recuperar i difondre, ja que l’objectiu final seria la seua recuperació com a treball habitual.

  La fireta també va anar acompanyada d’un gran nombre d’activitats culturals, que enguany han estat especialment presents i que han tingut un gran seguiment per part dels assistents. Volem destacar el magnífic concert del 9 d’Octubre de l’Agrupació Artística Musical de Dénia amb la cantant valenciana Aitana Ferrer, que fou un complet èxit amb la plaça del Consell de gom a gom. També l’acte literari musical “La Marina en veu de dona”, que va omplir el Centre d’Art l’Estació i el magnífic concert del grup de la comarca Felah Mengus que va tancar la fira el dia 12. També van eixir al carrer els balladors de Dianium Dansa amb els gegants Tirant i Carmesina, que van inaugurar la fira el dia 9 d’Octubre pel matí.

  Per una altra banda, també els més menuts van tindre una important proposta lúdica amb la instal·lació per primera vegada d’una zona lúdica amb unflables i tallers al final del carrer del Marques de Campo. I com sempre, les activitats i tallers de Rodamons Teatre, tallers de maquillatge i la fireta de jocs populars de l’Associació Betània.

  Subir