3 de marzo de 2021 3/3/21

L’exposició ‘Carles Salvador i el seu temps’ arriba a Dénia

L’exposició ‘Carles Salvador i el seu temps’ arriba a Dénia - (foto 1)

    L’exposició Carles Salvador i el seu temps s’exhibirà a la Casa Municipal de Cultura de Dénia del 9 al 14 de novembre. Esta mostra itinerant, organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), forma part dels actes que la institució normativa dedica a la figura de Carles Salvador, nomenat escriptor de l’any 2015.

    L’exposició està centrada en els diferents aspectes que marcaren la vida personal i professional de Carles Salvador (1893-1955), d’aquell mestre d’escola, arrelat a la terra i a la societat de l’època, i sense el qual hui seria difícil entendre el valencianisme cultural i literari de la primera meitat del segle passat.

    La mostra es compon de set blocs que reflecteixen els tres aspectes fonamentals de la trajectòria de Carles Salvador: la llengua, l’educació i la terra. Els plafons tracten sobre 'La vida nova. Família, ciutat i Universitat'; 'Mestre de Benassal. L’escola i el territori'; 'La república de les lletres. L’escriptura: art i espectacle'; 'València capital. La societat moderna: política, educació, llengua'; 'La poesia valenciana en 1930. Els literats valencians i la modernitat'; 'Mestre de Benimaclet. Ensenyar, escriure en temps difícils' i 'Les noves generacions. La llengua i la cultura contemporànies'.

    L’exposició Carles Salvador i el seu temps es podrà visitar des de la vesprada del dilluns 9 de novembre fins al dissabte 14, en el vestíbul de la primera planta de la Casa de Cultura. L’horari d’obertura és de 8 a 22 hores, de dilluns a divendres, i els dissabtes de 10 a 13.30 hores i de 18 a 21 hores.

    Subir