elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Cultura col·labora en les Jornades Culturals de la falla Les Roques

  Aprofitant la celebració del 9 d’Octubre la falla Les Roques ha organitzat unes Jornades Culturals que es desenvoluparan del 6 al 27 d’octubre i que comptaran amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Dénia.

  La col·laboració amb la falla Les Roques es concreta en la cessió d’indumentària tradicional valenciana per a una mostra que es podrà visitar al casal de la falla, en el carrer de Sant Francesc, tots els caps de setmana del mes d’octubre. Es tracta de vestits i roba diversa elaborada per les alumnes- treballadores de l’Escola Taller “Dénia V” en el curs impartit per la mestra de costura Mª Rosa Montoro l’any 2001. Aquest material es troba dipositat en la Casa Municipal de Cultura.

  En l’exposició es podran veure vestits de dona complets amb la falda, el gipó, el davantal, la brusa, així com també camises i camisons, pololos i brials. També hi ha indumentària d’home: camises, jupetins, brusons, pantalons, saragüells i mantes i alguna peça de xiquet.

  La mostra s’inaugura el diumenge 6 d’octubre, a les 18 hores. Junt a l’exposició d’indumentària, també es podrà veure una mostra de l’art faller, de com es fa una falla i tot el procés d’execució dels monuments.

  La Regidoria de Cultura ha encetat un marc de col·laboracions amb diferents falles de la ciutat per tal de contribuir en la tasca que hi desenvolupen de promoció i difusió de la història de la ciutat, de la cultura popular i les tradicions valencianes. En este sentit, fa uns dies es va anunciar la col·laboració amb la falla Baix la Mar en l’organització d’activitats al voltant del mil·lenni de la taifa de Dénia durant el pont del 9 d’Octubre.

  Subir