elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L'ex‐interventor de Crevillent, Fernando Urruticoechea denuncia públicament diverses irregularitats comeses a l'Ajuntament de Crevillent

  En la xarrada celebrada ahir 18 de Setembre, que organitzava la Colla Ecologista el Campanà, Urruticoechea va fer pública certa informació que demostra la gestió irregular del consistori.

  En primer lloc va destacar el cas del Conveni Urbanístic del Sector R‐10 (la urbanització El Pinar). El contracte que l'Ajuntament va signar amb un dels principals promotors del llevant, Ramón Salvador Águeda, no concretava les obligacions de la promotora, és a dir, s'acordava un pagament però no es concretava el servei que s'havia de realitzar a canvi, donant‐se un cas d'il∙legalitat per indefensió jurídica. Actualment, la urbanització ha quebrat i ha quedat un deute a l'Ajuntament d'1,5 milions d'euros per obra no executada.

  D'una altra banda, Urruticoechea va denunciar les irregularitats en la contracta d'Aquagest. En aquesta empresa es va detectar a una auditoria una descompensació als comptes de 200.000 euros, que ningú ha reclamat. No obstant això, l'Ajuntament va prorrogar el contracte amb Aguagest il∙legalment.

  Altre dels casos que l'interventor va treure a la llum és el de Selesa, empresa encarregada de la recollida de fem i la neteja d'edificis. Urruticoechea aferma haver rebut pressions directes en reunions al consistori amb l'objectiu d'evitar que fera informes sobre el nou contracte de neteja i demanara la reducció del preu, que era desmesurat. Segons l'interventor, també hi ha indicis d'irregularitats en la edificació del Parc de Serveis de Selesa, un projecte adjudicat a dit als tècnics de la pròpia Selesa sense cap tipus de concurs públic i per 1 milió d'euros.

  L'alcalde va emetre a la intervenció municipal una proposta per prorrogar el contracte de Selesa a canvi de no pagar immediatament el deute, incurrent en un altre motiu il∙legal per prorrogar un contracte.

  També van eixir a col∙lació altres casos, com un fraude a l'empresa Jarditec, amb un desequilibre econòmic a favor de l'empresa de decenes de milions d'euros, o la situació de l'abocador d'Abornasa sense llicència ni Estudi d'Impacte Ambiental, per trobarse en una zona protegida d'esmorteïment del Paratge del Fondo.

  La xarrada, que portava per títol "Corrupció a Crevillent. Cosa nostra?" va acabar amb una exhortació als crevillentins i a la ciutadania en general a que denuncien els casos de corrupció als seus ajuntaments, perquè el control d'una ciutadania activa és l'única cosa que pot garantir una gestió neta.

  Subir