25 de febrero de 2020 25/2/20

El Consell de la Joventut comença a treballar en propostes per a una nova Llei Valenciana de Joventut

  El Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV), organisme que representa a la joventut davant l’administració, inicia aquestes setmanes un calendari de treball per a generar propostes davant l’anunci del Consell de la Generalitat de la intenció d’aprovar una nova llei valenciana de joventut en 6 mesos. ‘Des del CJCV som conscients que els terminis proposats són ajustats per a un procés participatiu, però també creiem que se’ns presenta una oportunitat de ser part activa de l’elaboració d’una llei de la qual hem de ser els protagonistes’, han comentat des del Consell, on recalquen que l’elaboració d’aquesta normativa haurà de comptar amb la participació d’administració, professionals de joventut i experts, però que ha de tindre com a eix principal als protagonistes: les persones joves.

  ‘Al nostre organisme, que representa al conjunt de la joventut, ja hem començat a treballar’, remarquen al CJCV. Des de fa algunes setmanes ja s’estan produint reunions bilaterals entre el Consell i l’IVAJ per a fer un seguiment del calendari d’elaboració dels eixos de la llei i del procés participatiu. ‘Obrirem un espai de trobada al qual qualsevol persona jove podrà apropar-se i fer les seues aportacions a la llei, per això des del Consell de la Joventut volem fer una cridada a la participació i implicació de tota la joventut’.

  Per al CJCV, aquesta nova llei ha de respondre a la realitat de la joventut. ‘Amb un atur de quasi la meitat de les persones joves, amb el 45% de la joventut valenciana en situació de pobresa i amb 22.000 joves que han emigrat a l’estranger per no tindre oportunitats ací, és evident que les polítiques de joventut necessiten un impuls’, afirmen des del Consell.

  Per a aquest organisme, ‘la resposta a aquests problemes no passa únicament per una nova llei’, encara que entenen que és el primer pas per a arribar a una solució. ‘Són els recursos i la voluntat política els que poden fer que drets reconeguts a la Constitució com l’ocupació i l’accés a la vivenda puguen ser una realitat per a la totalitat de la joventut. Sense eixa aposta, la llei serà paper mullat’.

  ‘Ens queden mesos de treball, mesos als que esperem que el centre de les converses amb els agents que participaran en l’elaboració de la llei estiga no en els terminis, sinó en el contingut i hem de permetre que les persones joves puguen participar de manera conscient en l’elaboració d’aquesta llei’, conclouen des del CJCV, agregant que ‘Aquesta Llei de Joventut serà amb la participació i protagonisme dels i les joves, o no serà’.

  Subir