25 de febrero de 2021 25/2/21

La Comunitat Valenciana comptarà enguany amb 60 auxiliars de conversa a les seues escoles i instituts

    El director general de Política Educativa, Jaume Fullana, ha donat la benvinguda als 60 auxiliars de conversa, i també als 60 docents amb els quals compartiran aula durant el curs 2015-16, a la Jornada d'Acollida i Orientació d'Auxiliars de Conversa.

    Els auxiliars de conversa són estudiants universitaris anglòfons, francòfons, italians i alemanys que assisteixen als professors i mestres que imparteixen les seues assignatures d'àmbit no lingüístic en una llengua diferent al valencià o castellà. Encara que, en menor mesura, els auxiliars també poden participar en les classes de llengua estrangera.

    Aquests 60 auxiliars de conversa romandran a les escoles i instituts de l'1 d'octubre al 31 de maig i dedicaran 12 hores setmanals de suport a l'ensenyament de les llengües estrangeres a través de les assignatures no lingüístiques. La tasca dels auxiliars passa per acostar la cultura vinculada a cada llengua a l'alumne, per a això realitzen d'activitats lingüístiques, interculturals, sociolingüístiques i lúdiques que a més de potenciar l'aprenentatge dels alumnes, l'enriqueix.

    Tots aquests auxiliars de conversa desenvoluparan la seua tasca al costat d'un docent en centres que apliquen programes plurilingües.

    Subir