4 de junio de 2020 4/6/20

Els primers Pressupostos Participatius de Cocentaina

    El passat divendres 8 de juliol es va fer el recompte dels primers Pressupostos Participatius impulsats per la Regidoria de Participació Ciutadana. La Participació Ciutadana és un projecte que es va iniciar fa alguns anys a la Vila Comtal i amb l’entrada del nou equip de govern s’ha donat un impuls a aquesta per a portar a terme els primers Pressupostos Participatius.

    Membres del Consell de Participació Ciutadana, ciutadans de Cocentaina i la regidora de l’àrea, Mireia Estepa, van comptar la puntuació que 264 veïns i veïnes del poble van atorgar a les diferents propostes que es van presentar, quedant en primer lloc el projecte d’esterilització de gats impulsat per l’Associació Respectem-nos.

    Del 31 de juny al 7 de juliol es van disposar dos urnes, al Centre Social i a la Casa de la Joventut, per què tots aquells majors de 16 anys empadronats a Cocentaina pogueren exercir el seu dret a decidir quines propostes de les 10 presentades volien que es portaren a terme.

    En paraules de l’alcaldessa “posar en marxa els Pressupostos Participatius ha sigut complicat i ha suposat una feina intensa però molt satisfactòria perquè donar veu al poble és un dels compromisos d’aquest equip de govern i és un èxit per a tota la ciutadania. Volem que any rere any els ciutadans aporten i decidisquen projectes per a Cocentaina i seguirem treballant per a conscienciar sobre la importància de participar en la gestió del poble i aportar anualment idees per a construir el municipi que totes i tots desitgem.”

    Subir