25 de mayo de 2020 25/5/20

El Plenari aprova per unanimitat la partida pressupostària per a les instal·lacions del Camp de la Via

El Plenari aprova per unanimitat la partida pressupostària per a les instal·lacions del Camp de la Via - (foto 1)

  Després de molts anys de reunions, molts entrebancs, moltes hores de treball i molta constància de l'equip de Govern, finalment el Plenari Municipal de Cocentaina ha aprovat per unanimitat la partida pressupostària per a l'execució de la reforma integral de les instal·lacions del Camp de la Via. Aquesta era una de les demandes principals grups i clubs d'esportistes del nostre poble, la qual ara es veurà complida gràcies al consens i a les negociacions entre tots els estaments implicats durant tots aquests anys.

  El projecte estarà dividit en dues fases: en la primera (valorada en 670.000 euro que és la que ara hem aprobat) s'instal·larà una graderia coberta, es duran a terme els complicats treballs de contenció de terres i talussos i es procedirà a la reconversió del camp de terra a gespa artificial; en la segon fase (valorada en 400.000 euros) es construiran els vestidors, els magatzems, serveis i sala de reunions. El pressupost total per a acometre aquest projecte és d'1.070.000 euros, provinent aquesta primera fase del romanent positiu de tresoreria del passat exercici econòmic 2015. Així, l'Ajuntament de Cocentaina pot fer front al cost total dels treballs sense haver de recórrer a cap préstec bancari. Tot i això, no es descarta optar a les diferents ajudes d'altres administracions, com la Diputació d'Alacant dintre d’un Plà d’instal.lacions esportives o de la Federació Valenciana de Futbol, en millores i reconversions a gespa artificial dels camps de futbol, sent així que el projecte ja està aprovat.

  Saül Botella, regidor d'Esports, felicitava a tot el poble de Cocentaina per l'aprovació d'aquest projecte de gran demanda social. “El projecte de reforma integral del Camp de la Via va nàixer de la mateixa necessitat manifestada pel esportistes contestans, especialment d’aquells que practiquen el futbol i que es van vorer augmentada significativament en equips i categories en els últims anys. Tenint en compte que cada setmana practiquen el futbol o el futbol 7 al nostre Poliesportiu més de 800 esportistes, açò va ser motiu suficients per què aquesta necessitat motivarà que ens posarem a treballar en possibles solucions. Vista la saturació del camp de la Morera i el seu estat de desgast per l’ús dels esportistes i seguint el document del Pla Director Bàsic, consensuat i planificat sempre amb el Consell Local d'Esports i la Comissió Permanent, ens vam posar a treballar en aquesta solució i en aquest ambiciós i necessari projecte”, explicava el regidor. “Amb aquesta reforma”, afegeix Botella, “podrem gaudir d'una millor coordinació i ampliació en els horaris dels entrenaments, una millora substancial de les instal·lacions i, a més, es comptarà també amb una pista de running”. Amb tot, el regidor contestà no ha pogut ocultar la seua sorpresa en veure com l'oposició ha canviat d'opinió respecte a aquest projecte en un període de menys d'un any. “El passat mes de novembre van votar en contra del projecte i ara l'han aprovat per unanimitat. Volem pensar que finalment les necessitats dels veïns i veïnes han prevalgut per damunt dels seus interessos polítics.” Al mateix temps, l'edil d'Esports ha reiterat la necessitat de seguir aquest procés amb la màxima transparència, professionalitat i participació possible, per la complexitat i magnitud del mateix. És per això que s'ha posat al servei de tot aquell qui ho considere per tal d'aprofundir en detall en el projecte integral del Camp de la Via.

  Recordem que aquesta actuació s'unix a un altre projecte que també va ser desestimat mesos enrere per tota l’oposició, la nova construcció d'una coberta per a la pista de patinatge, valorada en 300.000 euros i aprovada també després d'una llarga negociació amb la resta de grups polítics i entitats esportives interessades.

  “Des de l'equip de Govern socialista volem felicitar especialment al col·lectiu d'esportistes, perquè ells han sigut vertaderament els impulsors d’aquest projecte i els qui no han deixat de treballar per què siga una realitat. Ara ells podran créixer i gaudir més i millor de l'esport que els motiva i, al mateix temps, el poble de Cocentaina guanya en qualitat de vida i en millores d’infraestructures per a les generacions presents i futures”, ha conclòs Saül Botella.

   

  Subir