elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El Palau Comtal acollirà l’estrena d’una peça musical dedicada a una de les rondalles d’Enric Valor

El Palau Comtal acollirà l’estrena d’una peça musical dedicada a una de les rondalles d’Enric Valor
  • Paco Serra i David Payá, que han treballat com a professors en edicions anteriors del Sent-me, seran els directors del concert. M. Luz Monllor, nascuda a Castalla, és l’autora de la peça dedicada a Enric Valor

El pròxim dilluns 26 de juliol, a les 22:00 h, tindrà lloc al Palau Comtal de Cocentaina un extraordinari concert a càrrec de l’Ensemble de corda Lumine, una orquestra que obri a Cocentaina una nova etapa artística per a oferir concerts de qualitat i per a posar en marxa projectes educatius que reivindiquen el paper de la dona compositora o que es facen ressò dels problemes ambientals, amb la finalitat també de donar visibilitat a la dansa i a la dramatització en les noves generacions.

L’actor Jorge Guardiola serà el presentador de l’acte, que acompanyarà com a fil conductor la plantilla de corda de l’Ensemble Lumine, la qual està formada per 13 músics: 4 violins primers, 3 violins segons, 2 violes, 2 violoncels i un contrabaix. A més, actuarà la ballarina Federica Fasano.

Entre les 7 peces que conformen el programa del concert destaca l’estrena absoluta del «Dimoni fumador», peça original composta per M. Luz, Lusa, Monllor per a donar vida a la narració de la rondalla del mateix títol escrita pel novel·lista Enric Valor, una música descriptiva que donarà vida a personatges com ara «l’oncle de la Porra» o «el Dimoni» que apareixen en la rondalla de l’escriptor de Castalla.

No és la primera vegada que treballen junts el director, David Payà, i la compositora, Lusa Monllor, ja que en 2018 van gravar el CD titular «Les llàgrimes del Silenci», amb 6 peces noves exclusives per a orquestra compostes per Lusa. Amb aquest projecte van aconseguir la medalla de bronze en els Premis Music Awards de Los Ángeles als Estat Units d’Amèrica.

El regidor de Cultura, Ivan Jover, es mostrava molt il·lusionat amb aquest concert i destacava la gran qualitat del projecte que es presenta, no sols des del punt de vista artístic i musical, sinó també com una aposta per donar visibilitat a la dona compositora i per acostar al públic en general els nostres autors clàssics.

Subir