elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Les inversions en matèria de benestar social marquen el Pressupost de 2016

    L'equip de Govern de l'Ajuntament de Cocentaina va presentar, a finals de la setmana passada, les línies principals que regiran el Pressupost Municipal per a aquest 2016. El regidor socialista d’Hisenda Marcos Castelló es van reunir amb la resta de portaveus dels grups amb representació municipal, així com representants de l’equip d'Intervenció del propi Ajuntament contestà.

    Dins de les línies mestres d'aquest Pressupost destaquen les inversions en temes socials, com ara la partida de 500.000 euros (la més quantiosa) que anirà destinada al projecte d'habitatges socials. Aquesta inversió actuaria sobre tres vessants: la social, la millora del centre històric i el foment en l’ocupació per a la construcció dels habitatges. En aquesta mateixa línia trobem altres propostes com ara els 120.000 euros per al PEIS (Programa d'Emergència i Inversió Social), la dotació d'una partida econòmica per a la nova Regidoria d'Autonomia Personal i Atenció a la Dependència (encapçalada per l'alcaldessa Mireia Estepa), l'habilitació d'un ascensor a la FEPA per a millorar la seua accessibilitat i el manteniment dels convenis amb Càrites, entre altres assumptes.

    Igualment, també trobem importants inversions en temes de Promoció Econòmica, enfocades a l'ajuda de l'emprenedorisme, el foment de la contractació, l'impuls del comerç al centre històric, les rehabilitacions de façanes i cobertes així com la dinamització del Mercat Municipal. Al mateix temps, les parts proporcionals per al taller de treball i el Pla Ocupacional actual.

    Altra de les inversions destacades és la destinada a la redacció del projecte de reconversió del Camp de la Via, com ja es va anunciar, amb la conformitat de la resta de grups polítics. La intenció és que estiga tot enllestit i es puga portar a efecte com a prioritat dins del romanent positiu del 2015. D'igual manera, es crearà una partida en Joventut per a premiar els millors expedients acadèmics, un projecte treballat conjuntament amb la Universitat d'Alacant i la Universitat Politècnica de València. I es farà front, en Educació, al segon pagament d'ajudes en els llibres de text de la Xarxa Llibres.

    Marcos Castelló, regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Cocentaina, ha volgut destacar el compromís de l'equip de Govern amb totes aquelles qüestions relacionades amb el benestar social i la promoció econòmica, tot destacant que “seguim optimitzant recursos per poder fer front a la situació de dificultat actual, sent realistes i prudents, però sense deixar de fer inversions i millorant la vida dels nostres veïns i veïnes i les infraestructures del nostre poble”.

    Per últim, cal destacar altres aspectes també importants d'aquest Pressupost: Es mantenen les partides de Fira, Festes, Pedanies, Turisme, Participació Ciutadana entre altres, es creen unes ajudes per als regants del Real Blanc, s'aposta de nou pel certamen musical 'Sent-me', es crea una partida per adequar un espai de co-working a una de les plantes superiors de l'edifici del Mercat, una forta inversió per millorar l'equipament tècnic de Ràdio Cocentaina...

    Per la part referent als ingressos, cal destacar que es mantindrien les previsions actuals, fins i tot la rebaixa de l'IBI en un 10% finalitzada la imposició del Govern Central durant aquest últims 4 anys. Sí que serà necessari, per fer front a les fortes inversions plantejades, recòrrer a un préstec de 300.000 euros. Tot i així, quan finalitze l'any 2016 el nivell d'endeutament del poble de Cocentaina estarà per davall dels nivells actuals.

    “És un Pressupost raonable que atén les necessitats més urgents i ho fa amb garanties de poder complir-les, sense desatendre altres necessitats del dia a dia. Esperem que la resta de grups el valoren com mereix i comptem amb la col·laboració de tots i totes per seguir avançant”, concloïa Marcos Castelló.

    Subir