27 de mayo de 2020 27/5/20

L’alcaldessa de Cocentaina, “més que satisfeta amb la primera jornada dels Pressupostos Participatius”

    L’alcaldessa de Cocentaina, la socialista Mireia Estepa Olcina, es mostra “més que satisfeta” després de la primera jornada del procés de pressupostos participatius que s’ha celebrat aquest dijous a la vila i on han assistit més de 60 veïns. En eixa primera sessió, ha explicat els detalls del procediment i ha citat els ciutadans i les ciutadanes a presentar a l’Ajuntament les seues idees que es podrien fer realitat en els pressupostos participatius de 2016.

    Els contestans i contestanes tenen fins al dia 15 d’abril per fer arribar les propostes i el 30 de juny les defensaran personalment en un altre acte públic. Per a Mireia, “la resposta dels veïns i veïnes ha estat exemplar. És la primera vegada que posem en marxa aquesta iniciativa i més de 60 persones han assistit mostrant així el seu interés per formar part de la presa de decisions al seu poble. Estic molt feliç”. L’Ajuntament de Cocentaina destinarà 25.000 euros als pressupostos participatius de 2016.

    El procés

    Podran fer propostes els ciutadans de Cocentaina majors de 16 anys mitjançant el registre del document amb les seues aportacions dirigit a la regidoria de Participació Ciutadana. Els tècnics de l’Ajuntament estudiaran cada proposta i el 15 de juny publicaran les que són viables. Des d’eixe dia i fins al 30 de juny els veïns i veïnes podran preparar una defensa pública de les seues idees, dia on es farà l’Assemblea de Pressupostos Participatius II. Una vegada completat este punt, els contestans podran votar entre el 30 de juny i el 7 de juliol a la Casa de la Joventut i al Centre Social quins són els seus 3 projectes preferits. El 7 de Juliol el Consell de Participació Ciutadana de Cocentaina farà el recompte i es posaran en marxa seguint el criteri de: més votats; crèdit disponible i facilitat d’execució. Aquelles propostes triades que no es puguen dur a terme passaran a formar part del llistat de propostes de 2017 i tornaran a ser votades juntament amb les noves però no caldrà una nova defensa. S’elevaran a la Corporació Municipal per què siguen tingudes en compte a l’hora d’utilitzar el romanent (en cas d’haver-ne), elaborar el pressupost de 2017 i les futures inversions de Cocentaina

    Subir