25 de febrero de 2020 25/2/20

L'Ajuntament de Cocentaina renovarà el paviment i les instal·lacions de l'avinguda Rei en Jaume I

L'Ajuntament de Cocentaina renovarà el paviment i les instal·lacions de l'avinguda Rei en Jaume I - (foto 1)
  • Amb un pressupost aproximat de 80.000 euros finançat amb recursos del propi consistori

L'Ajuntament de Cocentaina, mitjançant la Regidoria d'Obres i Serveis, té previst iniciar passada la Setmana Santa els treballs de millora en el paviment i parcial de les instal·lacions existent en l'avinguda Rei en Jaume I del poble.

Aquest projecte ha estat redactat per l'arquitecte municipal i comptarà amb un pressupost aproximat de 80.000 euros, finançat al 100% pel mateix Ajuntament de Cocentaina i a més comptant amb l'autorització pertinent de la Conselleria de Patrimoni al ser una zona afectada per l'entorn de la muralla.

Segons explicava el regidor de l'àrea Marcos Castelló, el termini previst per l'execució d'aquestes obres és de dos mesos.

L'Ajuntament contestà es farà càrrec, amb recursos propis, de l'execució del 50% dels treballs. Mentre que una empresa local -com a entitat col·laboradora- serà l'encarregada d'executar el 50% restant de l'obra. Val a dir que la Regidoria va convidar a un total de 8 empreses del poble per a que presentaren la seua millor oferta com és el procediment habitual que esta seguint aquest equip de govern per tal de generar activitat econòmica i treball a Cocentaina.

Com apunta l'informe elaborat per l'àrea d'Urbanisme, en l'actualitat el passeig de l'avinguda Rei en Jaume I es troba molt deteriorat, degut en gran part a l'existència d'arbrat de grandària considerable, amb un tipus d'arrel superficial que ha provocat la descomposició del paviment, independentment del risc que aquest tipus d'arbrat té per la seua debilitat. A més, l'enllumenat públic d'aquesta zona està “camuflat” entre l'arbrat, el que disminueix la lluminària a la via pública.

Així, es procedirà a la renovació del paviment seguint el disseny que actualment existeix al casc antic, donant-li una continuïtat al mateix, es canviarà la disposició dels fanals i es canviarà per complet el tipus i posició de l'arbrat, substituint les falses pimenteres per carrasques i moreres, i a més es substituiran les lluminàries per led's per aconseguir un major estalvi energètic, com ja s'ha fet al centre històric de Cocentaina.

Pel que fa a l'arbrat de grans dimensions, es procedirà al seu trasllat a altra zona del poble, a sòl de propietat municipal, on no ocasionen aquests danys al paviment i no hi haja eixa afluència de gent.

Marcos Castelló, edil d'Obres i Serveis, afirma que "aquesta obra millorarà molt aquesta zona del casc antic, tan visiblement com en les seues instal·lacions, donant-li una imatge més homogènia respecte al que existeix actualment. Al mateix temps hem volgut aprofitar aquesta actuació per a dotar de millor infraestructura elèctrica a la nostra Fira. Des de la regidoria d'Obres i Serveis està treballant- se ja en un nou projecte com és la uniformitat i millora de l'actual plaça del Teular front al Centre Cultural", concloïa Castelló.

Subir