elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Col·lectiu-Compromís fa públiques les seues propostes per als Pressupostos de Cocentaina

Col·lectiu-Compromís fa públiques les seues propostes per als Pressupostos de Cocentaina

  El Col·lectiu 03820-Compromís ha fet públic la seua disconformitat amb l’equip de govern de l’Ajuntament de Cocentaina per la tardança en la presentació del pressupost municipal per a 2016. Segons el portaveu de la coalició, Xavi Anduix, “estem a principis de febrer i encara no disposem ni tan sols d’un esborrany que ens permeta començar a debatre i preparar els pressupostos municipals. Desconeixem totalment les línies principals del pressupost”. A més a més, Anduix remarca que “en altres municipis com Alcoi o Muro, els pressupostos fa mesos que estan aprovats. A Cocentaina després, com sempre, vindran les presses”.

  Per això, des del Col·lectiu 03820-Compromís fan públiques les seues propostes. “Malgrat que no sabem de quins diners es disposarà, veiem interessant que el capítol d’inversions considera les següents aportacions”, explica Anduix.

  En matèria d’estimulació econòmica i cultural, Col·lectiu-Compromís proposa dotar dels recursos necessaris perquè els monuments de Cocentaina es puguen visitar durant tot l’any, la restauració del Torrejó i la convocatòria per a l’elaboració del Pla Director del Palau.

  Pel que fa a la millora d’instal·lacions públiques, la coalició proposa l’adequació dels carrers de la Vila per eliminar les barreres arquitectòniques existents; convocatòria dels concursos públics per a l’elaboració dels projectes del Camp de la Via i la pista coberta de hoquei; creació d’un parc per a xiquets amb diversitat funcional; il·luminació en els passos de vianants de l’Avinguda País Valencià i a la via de servei de la Carretera Nacional 340 de Cocentaina a Muro; adequació de la plaça de Sant Isidre; ampliació del carrer Sant Camilo a l’Algars; condicionament del camí al cementeri des del carrer Sant Vicent i del carrer Pic Negre en el seu encreuament amb la carretera; rehabilitació dels habitatges de propietat municipal situades enfront de l’Ajuntament; inversió per als equips tècnics de Ràdio Cocentaina; construcció de nous nínxols al cementeri i habilitar un parc per a gossos.

  En aquest mateix sentit, des de la formació proposen un concurs d’idees per a la rehabilitació integral i posada en valor del nucli antic.

  En matèria de serveis de qualitat, 03820-Compromís proposa l’ampliació de l’horari del Respir per a caps de setmana. Així com, instaurar beques municipals per a joves recentment graduats i aumentar la partida dels pressupostos participatius.

  Finalment, el portaveu de la formació a l’Ajuntament explica que “totes aquestes actuacions són necessàries per a millorar la vida de les socarrades i dels socarrats a curt termini. Restem, doncs, a la disposició de l'equip de govern perquè ens comunique si prendrà en consideració aquests temes i, en cas afirmatiu, de quina manera els incorporarà a la proposta de pressupostos. D'això dependrà el sentit del nostre vot.”

  Subir