elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Cocentaina inicia una campanya de conscienciació al voltant del reciclatge entre les escoles

Cocentaina inicia una campanya de conscienciació al voltant  del reciclatge entre les escoles
  • Es repartiran taulers de parxís i el joc de l'oca amb motius relacionats amb el reciclatge

MÁS FOTOS
Cocentaina inicia una campanya de conscienciació al voltant  del reciclatge entre les escoles - (foto 2)

La Regidoria de Neteja Viària de l'Ajuntament de Cocentaina llançarà una campanya entre els centres escolars del poble per conscienciar als més menuts al voltant de les pràctiques adequades del reciclatge.

Així, s'han editat un total de 2.000 taulers dels tradicionals jocs de l'oca i del parxís elaborats amb motius sobre el reciclatge. Els escolars contestans podran d'aquesta forma familiaritzar-se amb els diferents tipus de residus, relacionant-los amb els colors, els quals més tard podran veure reflectits també al carrer.

El repartiment d'aquests taulers anirà acompanyat per la realització de diversos tallers a les escoles de Cocentaina.

Separar els residus (paper, orgànic, vidre i plàstic), el consum responsable de llum elèctrica, emprar bosses de cartró o reutilitzables a l'hora de visitar els comerços, apostar pel transport sostenible com ara la bicicleta, així com un llarg etcètera són algunes de les pràctiques que trobaran els més menuts amb el joc de l'oca. En el cas del parxís, els colors groc (plàstic), verd (restes orgàniques), blau (paper i cartró) i roig (vidre) marcaran les regles del joc.

Rosa Sellés, regidora de Neteja Viària, destacava la “importància de transmetre als nostres xiquets i xiquetes uns adequats valors en el reciclatge. Cal ser conscient des de ben menut de la gran quantitat de residus que generem i de les pràctiques que ens poden servir per, bé disminuir aquesta quantitat, o bé facilitar un correcte tractament dels residus pel seu reciclatge”.

Subir